Які штрафи загрожують українцям за неносіння маски

3781 0
Штрафи стосуватимуться й власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Кабмін пропонує запровадити штраф у розмірі 170-255 гривень для фізичних осіб, які не носять маску в громадських місцях. Тепер цей законопроєкт та зміни до Кодексу про адмінправопорушення має розглянути Верховна рада. Суму штрафів під час щоденного брифінгу оголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила життя у Львові

Штрафи для юридичних осіб становитимуть 3400-5100 гривень. Зокрема це стосується власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів.

«Якщо вони не дотримуються встановлених карантинних вимог і не слідкують за дотриманням маскового режиму у відповідних приміщеннях – штраф буде складати від 3400 гривень до 5100 гривень», – зазначив міністр.

Читайте також: Чому у Львові забороняють партнерські пологи

Нагадаємо, 1 липня Кабінет міністрів ініціював посилення відповідальності в Україні для власників будинків, споруд і громадського транспорту за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами.

17 березня Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину: штрафи становлять від 17 ти 34 тис. грн для звичайних мешканців та від 34 до 170 тис. грн для посадовців.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!