Українців штрафуватимуть за неносіння масок у публічних місцях та транспорті

3405 0
Якими саме будуть штрафи стане відомо після того, як постанову Кабміну опублікують на сайті уряду.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді ввести штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування у громадських місцях і транспорті без масок. Про це сьогодні, 1 липня, повідомив прем’є-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила життя у Львові

«Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена у Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок», – сказав міністр юстиції Денис Малюська.

Відповідні зміни мають внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення та в Законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. 

Міністр каже, що для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Якими саме будуть штрафи стане відомо після того, як постанову Кабміну опублікують на сайті уряду.

Читайте також: Чому у Львові забороняють партнерські пологи

Нагадаємо, що 17 березня Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину: штрафи становлять від 17 ти 34 тис. грн для звичайних мешканців та від 34 до 170 тис. грн для посадовців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!