Чому кожного року наприкінці зими у нас під ногами – лайно

3937 0
Міська влада повинна чітко оголосити «правила гри» власникам собак через соціальну рекламу: де можна купити спеціальні мішечки, куди їх викидати, який розмір штрафу за неприбирання собачих екскрементів.
Фото Ольги Сивак, з відкритих джерел

Фото Ольги Сивак, з відкритих джерел

У березні 2019 року міська рада Львова зобов'язала власників собак прибирати за своїми улюбленцями. За ігнорування цих правил порушників мали штрафувати на суму від 340 до 1320 гривень. Однак прибирати за своїми песиками звикли далеко не всі, та й ніхто штрафувати когось не поспішає. Навесні ця проблема стає особливо актуальною. Що може зробити у цьому напрямку міська влада, і кожен особисто – ділиться львів'янка, яка хоче жити у чистому європейському місті, Ольга Сивак.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за своїми улюбленцями

Вибачте за несмачну тему, але хочу поговорити про лайно. Справжнє. Собаче.

Кожного року наприкінці зими, коли починає сходити сніг і в серці – весна, під ногами у нас – лайно. Скоро виросте трава і його стане менше видно, але проблема від цього не зникне. Кожен може у нього наступити. Особливо діти, які не дивляться під ноги, не кажучи вже про вигляд міських хідників і ніби-газонів.

Чому навіть європейським принцесам не спадає з голови корона прибирати за своїми псами, а наші любителі собак тяжко обурюються, коли робиш їм про це зауваження? Звичайно, це дуже гарно думати, що Львів – це маленький Відень чи Париж, але насправді нам дуже далеко до європейських міст, коли ми буквально ходимо по лайні. Та й у Великобританії штраф за неприбране лайно 80 фунтів (у нашому еквіваленті 3 113 гривень) і всі дуже стараються прибрати.

Коли мої діти захотіли мати пса, я спитала, чи вони будуть ходити з мішечками і прибирати за ним на вулиці. Діти сказали, що не будуть, тому ми відмовилися від ідеї про пса. Я дуже люблю собак, але – це відповідальність і прибирання за твариною є важливим питанням.

Міська влада повинна чітко оголосити «правила гри» власникам собак через соціальну рекламу: де можна купити спеціальні мішечки, куди їх викидати, який розмір штрафу за неприбирання собачих екскрементів.

Також потрібно подякувати власникам собак, які прибирають за своїми улюбленцями. Тому що зараз ці люди виглядають диваками і білими воронами. Можна запросити відомих львів’ян, які прибирають за своїми тваринами і запустити про них серію відеороликів у соцмережах. Треба робити все можливе, аби ми з вами не ходили по лайні.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!