Чому треба зберегти острівець безпеки на Личаківській

6380 5
Громадська думка має закінчуватися на питаннях, пов'язаних із безпекою дорожнього руху.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Якщо з перехрестя Личаківської, Мучної та Котика забрати острівець безпеки, як це планують зробити, то ця ділянка перетвориться на дуже небезпечну як для пішоходів, так і для водіїв, пише керівник «Інституту просторового розвитку» та депутат Львівської міської ради Олег Шмід.

Потреба в острівці безпеки на перехресті Личаківської, Мучної і Котика очевидна, бо без нього перехрестя просто не зможе працювати за нинішньої схеми організації руху. Спробую пояснити, що було і що буде. На мою думку, цей острівець – найкраще, що зробили для безпеки людей у цьому проекті. Йдеться не лише про безпеку пішоходів, а передовсім про безпеку водіїв.

Читайте також: Переваги та недоліки острівця безпеки на Личаківській

Але одні спеціалісти від кухні вирішили, що ці «швейцарські витребеньки» нікому не потрібні, а інші повелися на цей популізм. Що буде, якщо ліквідувати острівець, – дивіться схему.

Отже, коли на перехресті буде червоне світло для автомобілів, два протилежні потоки в середніх смугах стоятимуть один проти одного, і на зелене світло просто ніхто нікуди не проїде. Але якщо автомобілі застануть зелене світло на повному ходу, то вони просто змолотять одне одного. Якраз на місці того острівця, який хочуть ліквідувати, можна буде влаштувати невеличкий цвинтар, а потім розширити його на все перехрестя.

Десь так це має бути за проектом. Острівець відсікає середню смугу й автомобілі перешиковуються в праву. Між кінцем зупинки і острівцем є місце для проїзду автомобіля. Спочатку на зелене проїжджають автомобілі по Личаківській прямо, потім здійснюється поворот наліво на Котика. Можливо, усе це буде регулюватися фазами світлофора.

Але перехрестя вирішили «покращити», і на виході ми маємо таку схему. Тому я наголошую, що «громадська думка» повинна закінчуватися на питаннях безпеки. Бо за висловлену думку ніхто не несе жодної відповідальності. А за нещастя на перехресті будуть нести відповідальність ті, хто приймав проектні рішення.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
28 Червня, 2018 17:20
Мирослава Були там ДТП, просто мертві правди не розкажуть!!
28 Червня, 2018 16:41
Михайло Насправді добру ідею треба було реалізувати належним чином. Острівець однозначно потрібен. Стверджую це як людина, яка користується цим перехрестям і як пішохід, і як водій.Якщо рухатися по вул.Личаківській догори, то для лівого повороту на вул.Мучну за острівцем потрібно залишити місце довжиною 2-3 машин, щоб не блокувати поворот на вул.Котика і проїзд догори по вул.Личаківській. Тобто, для зручності пішоходів і водіїв острівець потрібно посунути вниз від перехрестя для можливості лівого повороту для 2-3 машин. Окрім цього, є питання до ширини острівця і зупинки маршруток після перехрестя, навпроти острівця, при русі по Личаківській вниз. Зупинку потрібно перенести нижче, щоб автобуси не блокували рух. Під час зупинки автобусів перехрестя блокується автобусами і відповідно зелене світло світлофора марне, бо ніхто не може об'їхати маршрутку - заважає острівець.
28 Червня, 2018 16:35
Світлана Пане Олег Шмід, як сталось так, що вулиця, де було 4 смуги і всі спокійно роз'їжджались без ДТП тепер сильно звужена, зупинка від Родену невідомо чого перенесена до Хлібного, а Ви замість того щоб не допустити такого, вчепились до місцевих мешканців з тим островом. Хочете на простих людей скинути відповідальність за свої бездумні рішення зі звуження дороги?
Хочете острів, то лишіть собі той острів, що з ним, що без нього, Личаківську вже не повернеш. Але не Вам, а нам потім дихати вихлопними газами, які тут будуть через Ваші оновлення.
Як нам з Винник добиратись тепер на роботу, коли навіть автобус на зупинці тепер не об'їдеш, а дорога з 4 перетворилась на 2 смужну! Де хоч кишені для автобусів? Забули чи просто зекономили?
Як не вмієте зробити добре, звільніться і на Ваше місце прийде той, хто зробить добре.
28 Червня, 2018 16:15
Петро А якщо менi треба повертати налiво, на Мучну, то всi мають стояти i чекати, покi проiдуть всi машини зверху Личак-коi, потiм я поверну, i знов червоне ?? Ранiше люди якось iздили i ДТП страшних там не було!!!
28 Червня, 2018 16:13
Петро А якщо менi треба повертати налiво, на Мучну, то всi мають стояти i чекати, покi проiдуть всi машини зверху Личак-коi, потiм я поверну, i знов червоне ?? Ранiше люди якось iздили i ДТП страшних там не било!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!