Чому заміна бруківки у Львові – це зле

18706 7
Львівський художник Володимир Костирко вважає, що на вулиці Бандери (і не тільки) доречніше залишити бруківку.
фото: maisterniamista.org.ua

фото: maisterniamista.org.ua

Для мене це складова частина львівського краєвиду. Я пам’ятаю своє перше враження від Франківська, де тип вулиць і архітектури такий самий, як у Львові, але асфальт робив його схожим на безлике совкове місто.

Ми впізнаємо своє місто не тільки за виглядом архітектури, але й за виглядом хідника і дороги. Сума цих факторів творить атмосферу міста. Завдяки бруківці ми маємо у Львові неповторну ауру. Ми впізнаємо Львів за бруківкою – так, як впізнаємо Прагу за дахівкою.

Читайте також: Асфальт чи бруківка? Якою бачить вулицю Бандери урбаніст із Амстердама

Для львів’ян брук є частиною культури, бо має символічну цінність. Його форма і колір позначають нам територію міста, яка колись була частиною Європи. Минуле неможливо повернути, але його можна зберегти. Залишаючи брук, ми залишаємо свідчення європейського минулого нашого міста. Знищуючи минуле, ми перетворюємося на варварів.

Візуально повертаючи нас в минуле, брук створює додану вартість. Якщо комусь треба буде відзняти фільм з європейськими вулицями в кадрі, то список не є довгим. Львів у ньому якраз завдяки бруківці. Асфальт не зробить Львів схожим до Європи, асфальт зробить зі Львова Івано-Франківськ.

Нагадаємо, нещодавно львів’янам презентували результати проекту оновлення вулиці Бандери. Проїжджу частин вулиці вирішили заасфальтувати, а бруківку застосовувати лише на місцях, де зараз паркуються авто.


Читайте також:
5 Червня, 2019 13:51
Володимир [***]s://petition.[***]/petition/58330
5 Червня, 2019 13:51
Володимир [***]s://petition.[***]/petition/58330
25 Травня, 2017 14:04
Руда Що за позиція така:" Ті, що ратують за асфальт не львів'яни, а "понаехавшие" " ? Я все життя живу у Львові і вважаю, що краще змінити бруківку на асфальт, тому,що бруківка покладена так криво, що їздити там неможливо просто!
25 Травня, 2017 12:19
Степан Задорожний Ті, що ратують за асфальт не львів'яни, а"понаехавшие". Бо мені, як корінному львів'янину болить серце від таких бездумних ремонтів.А бруківку, мабудь якийсь чинуша задумав вкрасти, або продати в Европу, бо там бруківку цінують.
25 Травня, 2017 00:10
Живу на Чорновола зробили то куліша з бруківки. І що тепер!?? А тепер усі маршрутні таксі пускають по чорновола, бо всі навколишні будинки на Куліша трясе від вібрації від "атмофери", тобто розвалюються. Тепер усіх їх планують пускати по чорновола, яка і так ледь не переповнена всім чим завгодно. Тут не питання в бруківці, а в поваги до самого себе і комфорту. Тим паче асфальт зі Станіславова, справді радянський, у асфальту за той час з'явилися нові технології.
А ще коли ходиш по хідниках, потрібно кричати тому із ким ідеш, бо дуже гучно через шум від коліс на бруківці. Там ж не коні "автентичні" їздять а сліпі водії які ніколи 30 км/год не їздять. Тим паче я впевнений на 100% що Костирко не раз сам нехтував правилами дорожнього руху. Ці люди розуміють чому це потрібно, а ви як той старий сервіз з комоду.
Бруківка це цікаво, але я проти!!!
24 Травня, 2017 18:29
Максим О, якраз час відмотати час назад і переглянути результати обговорень покриття на вулиці Степана Бандери. Учасниками були експерти Штефан Габі, Кіс Ван Райвен, Антон Коломійцев, мешканці вулиці Степана Бандери, представники бізнесу, студенти НУ ЛП, велосипедисти інші зацікавлені сторони.
[***]s://[***].facebook.com/permalink.php?story_fbid=1303489636336774&id=111397482212668
Загалом питання бруківки виникало дуже часто і з результатами всіх обговорень можна ознайомитися на FB сторінці проекту Вулиця для всіх [***]s://[***].facebook.com/groups/235662620149523/
24 Травня, 2017 17:12
555 Заасфальтувати обовязково. Набридло трястись на камінні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!