Де купити пальто або куртку у Львові? Огляд локальних брендів

6583 0
Стилістка, модна експертка Наталя Береза та медіахаб «Твоє місто» започатковують рубрику «Свої бренди». У циклові матеріалів ми хочемо об'єктивно розповісти про феномен локальних брендів. У цьому матеріалі експертка пояснює, що з верхнього одягу у тренді цієї осені та що не варто купувати.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Найвідоміша у світі прогнозистка моди Лі Еделькорт переконана, що майбутнє – за локальними брендами. Це феномен і своєрідний модний екзистенційний зсув. Українські бренди не копіюють сліпо світові тренди, вони додають щось неординарне, часто українське, а тому самобутнє. Чи не тому світові знаменитості змагаються за речі деяких українських дизайнерів, як от Ruslan Baginsky, Frolov чи Bevza. 

А ще креативні дизайнери українських брендів зрозуміли внутрішню, глибоко історичну, естетичну природу української жінки. У всі часи вона прагнула бути на висоті. А зараз особливо. Її краса – то її сила. Вона хоче вираження свого я, великого вибору і високої якості. 

Третій і особливий фактор зросту і мотивації локальних брендів – це зацікавленість покупців, їх бажання підтримати своє, рідне у воєнний, по суті, кризовий час. 

Оскільки холодна осінь вже надворі – розпочнемо з верхнього одягу. Куртки і пальта – це ж саме те, що ви шукаєте зараз, чи не так? 

Що з верхнього одягу у тренді цієї осені: 

  • пальта довжини максі, з дещо підсиленими плечима;
  • пальта класичного крою в стилі «old money»; 
  • вкорочене пальто-жакет;
  • бомбери у їх найрізноманітніших фактурах і проявах;
  • укорочені дублянки;
  • стьобані куртки-кімоно та  куртки-лайнери;
  • утеплені куртка з поясом.

 

Що не варто купувати?

Мода на оверсайз тримається, тому не варто купувати обтислі куртки.

Також стильною є довжина максі або пів максі, тому не раджу купувати пальта довжиною до колін.

Трендові кольори. Насамперед, це базові кольори, які поєднуються з усім, що  є у вашому гардеробі, – сірий, чорний, білий, класичний беж. Також це болотний зелений, темно-синій, червоний, принт клітинка. 

Трендові поєднання. Верхній одяг, незалежно від того, пальто це чи куртка, стильно носити як з класичним взуттям, так і з спортивним чи нейтральним. Тут все залежить від ваших особистих вподобань, стилістичних потреб та мети вашого образу. Це можуть бути класичні чоботи, козаки, черевики челсі, грубі черевики, утеплені кросівки чи утеплені лофери.

Також в моді темно-сині джинси кльош, які круто виглядають і з пальтами, і з куртками.

One by One

One by One – український бренд жіночого одягу та взуття. Бренд має 14 магазинів в 11 містах України. Колекція «Осінь у місті» – це база, яка поєднується з розслабленою класикою, жіночними силуетами та яскравими акцентами. Всі речі міксуються між собою, а також з яскравими елементами твого гардеробу. 

Середня ціна пальто – 5 500 грн. 

Адреса у Львові: Академіка Гнатюка, 5.

JUL

JUL – український бренд одягу, який адаптує модні тренди до реального життя. Мова дизайну  бренду Jul – проста та лаконічна, і водночас – самобутня. Вироби підкреслюють позачасовість, а не миттєву актуальність. Засновницею та креативним директором бренду є Юлія Логвін.

Середній цінник – 6100 грн. 

Адреса у Львові: Федорова, 29.

Tues Brand

Засновники Tues Brand поєднали два захоплення в одному просторі  і створили концепт - бутик. Це бутик в стилі французької квартири, де виставляються твори українських скульпторів та художників, а також продається одяг бренду.  Дизайнери бренду експериментують з текстурами та формами. З осінньої колекції доступні пальта з тканин преміум якості.

Середня ціна пальто – 8500 грн. 

Адреса у Львові: Площа Адама Міцкевича, 8. 2-й поверх.

Diadia

4. Diadia – бренд одягу, який, насамперед, дбає про зручність. Свій шлях розпочав у 2015 році.  Одяг шиють на Закарпатті на власному виробництві. Декілька разів на рік творці бренду їздять купувати тканини в Італію, щоб створювати ексклюзивні речі. Середній цінник на пальто – 6500 грн. 

Адреса у Львові – Дорошенка, 17.

MustHave

MustHave – український бренд, заснований в 2010 році Анною Бец та Анастасією Дзюбою. У реалізації дизайнів використовує вовну, шкіру, сатин, льон і кашемір. Сьогодні MustHave має власне виробництво і 11 магазинів у Києві, Львові та Вінниці.

Середня ціна пальто – 6300 грн.

Адреса у Львові:  Коперника 7, Форум Львів (Під Дубом, 7б).

VOVK

VOVK – бренд авторського одягу, створений сімейною парою Тетяною та Віталієм Семенченками. Спочатку VОVK співпрацював з приватними швачками, проте, коли обсяги стали зростати, створив власне виробництво. Зараз бренд має 28 студій одягу у 15 містах. Обсяг тканин, які закуповує бренд для пошиття одягу, вимірюється кілометрами.

Середня ціна пальто – 5000 грн.

Адреса у Львові: Руська, 4, Кульпарківська 226А, Стрийська, 30, Під дубом 7Б.

Natali Bolgar

У 1997 році Наталя Ніколаєва заснувала сімейний бізнес і одразу стала відомою, створивши дизайн «сукні номер 1». Щоб підтримувати високу якість моделей, що виготовлялись вручну, дизайнерка вирішила заснувати власний будинок моди Natali Bolgar, який, насамперед, про стиль та жіночність. У жовтні 2002 року в Одесі було відкрито перший монобрендовий бутик бренду.

Середня ціна пальто – 7000 грн. 

Адреса у Львові: Кульпарківська 226А, Під Дубом 7б.

Week

Історія Week розпочалася в 2015 році. Перші кроки були несміливими, але швидкими. Невеликі колекції бренду, виставлені в маленькому шоурумі швидко переросли в великий і світлий магазин у центрі Дніпра. Сьогодні Week - відомий український бренд жіночого одягу, що має мережу магазинів у Києві, Дніпрі та у Львові.

Середня ціна пальто – 4 500 грн. .

Адреса у Львові: вул. Руська, 12.

COOSH

COOSH – український бренд одягу та аксесуарів зі 100% власним виробництвом. Його заасновницею та креативною директоркою є інфлюенсерка Аліна Френдій. Історія COOSH розпочалася з невеликого шоуруму в Тернополі в 2017 році, рідному місті Аліни. Тепер шоуруми COOSH є в Києві, Тернополі та Львові. Колекції формуються таким чином, щоб можна було легко скласти сезонний базовий гардероб. 

Середня ціна пальто – 5800 грн.

Адреса у Львові: вул Лесі Українки, 28.

Arber

Історія Arber розпочалася в Одесі, коли засновник бренду Григорій Арбер сам пошив собі костюм для випускного вечора. Перші костюми з етикетками Gregory Arber з’явились у 2000 році. Сьогодні зазначений бренд – лідер в сегменті класичного одягу для середнього класу. Він пропонує якісний та елегантний одяг для чоловіків і жінок. 

Середня ціна пальто – 6850 грн.

Адреса у Львові: вул Під Дубом, 7б, c.Сокільники, вул. Стрийська,30, вул. Гетьмана Мазепи, 1Б , Кульпарківська, 226А.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!