Доїхати на «Шувар» і вижити. Звичайна поїздка львівським транспортом

16655 2
Кожні кількадесят метрів маршрутку розтрясає від весняного ямкового "ремонту" вулиць. За кілька кіл щось може і відвалитися ...
Фото з презентації Дем

Фото з презентації Дем'яна Данилюка

Подорож вітчизняним «Богданом» у спекотний полудень перетворюється у навалу пільговиків, боротьбу за відчинені вікна і пошук бодай трохи вільного місця у переповненому автобусі. Тому пересадка у старий, але не набитий тролейбус, стає справжнім дарунком долі, пише фахівець з міської мобільності Дем’ян Данилюк.

Львів. Полудень. +23С, але парить і морщить. На зупинці біля Привокзального в традиційному спокійному хаосі люди очікують на транспорт. Лише час від часу неспокійним цей хаос роблять маршрутки, які то зупиняються в другій смузі, то блокують тролейбус, то шукають місця в різних кінцях. Невеликі групи людей кидаються за ними туди-сюди.

Приїжджає 32-га. Всього з трьома пасажирами. 
Раптово її оточує хмара народу. 
11 платних і 17 пільговиків. 
Рушили. 
І тут починається шкандаль на тему: закрийте вікно!
Крики несамовиті. Пільговикиня закриває вікно, хтось інший відкриває. 
Наступна зупинка. 4:3 на користь команди "Посвідчення".
Анархія в салоні триває. Чолов'яга з повністю ураженими грибком нігтями знову відкриває кватирку. Противниця цього знову його закриває і тримає руку на гачку міцно наступні дві зупинки. Все це під відчайдушні крики: "відкрийте / закрийте". 
А сьогодні лиш +23С.
Бідолашні. Не знають вони, що нещодавно в Україні реформували протяги і тепер вони безпечні. 
Напевно, в них нема акаунту в фб. 
Уляна Супрун, де ж ви, коли так потрібні ...
Зрештою, серед пасажирів не було й Volodymyr Omelyan, але його там і не мало б бути, як і самих жовтих маршруток після недавньої реформи. 
Але я таки в ній. Це точно жовта маршрутка.

Спітнілі пенсіонери пресують мене до іншого пенсіонера на сидінні. Вириваюсь! Розпихаю всіх і потрапляю в кінець, де хоча б на сходинці можна стояти вільно.

Читайте також: Забрати у водія готівку. Дем’ян Данилюк про африканський транспорт Львова

Водій вмістився на велосмузі на Виговського. Мабуть, не встигав чи то забагато посвідчень набрав і треба далі відвоювати "платних" у конкурентів. 
За ним примазалися такі ж розумники. Мчимо! То в правій, то в лівій смузі.  Зупиняємось за 2 метри від бордюру, "зробили всіх" на Науковій. Перші на світлофорі.

Маршрут пролягає південно-східними районами міста. 
Через низькі вікна «Богдана» видніються "стіни" обшарпаних і тюнінгованих радянських панельок та «цеглянок». 
Базари, туєва хуча кіосків та огидних громіздких конструкцій з реклямою новобудов. "Пікантності" цьому салату додають обрубані "під стовп" дерева. 
Кожні кількадесят метрів маршрутку розтрясає від весняного ямкового "ремонту" вулиць. За кілька кіл щось може і відвалитися ... 
На вулиці вздовж залишків бордюрів Зеник перекидає шуфлею на старезний ЗиЛ купи піскосуміші, третина якої розвівається як прах вуйка Міська з Канади над українською землею. Не так вже й зле, що вікна зачинили.

Краплини поту стікають по скронях. Тут вже точно не +23.
Пліснява в салоні у всіх видимих і не дуже місцях. 

Бруд, схоже, пам'ятає ще наліпку про 3 грн. 
Ще трошки.
Нижній Шувар. Півмаршрутки вивалилось тут.

Ні! Назад - це вище моєї гідності.

Кочу "кравчучку" по розбитих бездеревних тротуарах Хуторівки. А сьогодні всього лиш +23С. Безвітряна погода в цьому випадку добре, інакше був би як в тій пісні: "порахам прапах... са слєзамі на ґлазах ... ". Як добре, що Олег Шмід нещодавно збудував там 300 пішохідної зони/доріжки. 

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

За 15 хвилин докотився до тролейбусної зупинки, де вже під'їжджав тролейбус. Його не довелося чекати 20 хвилин, як завше. Страждання не минули марно. 30-річна «Шкода», пошарпана пострадянським буттям, забирає півдюжини пасажирів. 

Хоча... яка вона стара - годиться в доньки водійці за 60. Є навіть сякий-такий Wi-Fi! Після поїздки туди, вертатися на цьому... немов на чеських бляхах після вітчизняної «Славути»!

Вдома. В душі милився двічі, ще й «Дермазолом» для профілактики. Перемога в тому, що живу на дільниці, де не буває гідравлічних випробувань. Бо не знаю, чи був би досі живим, якби мешкав в панельці на Рясному. 
Ага, борошно по 8, а румбамбар -- 12-15 кільо. Завтра буде пляцок.

P.S. Поки я їздив, на засіданні уряду ухвалили єдиний бренд України - Ukraine now. Але нічого з описаного мною там і близько нема. 

Схоже, є два Львови і дві України. Хммм... логічно.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
12 Травня, 2018 14:40
Олена Така проблема не тільки з доїздом до шувару!
11 Травня, 2018 22:25
Шувар Богданович Браво, перша правдива стаття на твому місті. Сало Україні!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!