Галицький Burning Man: бачу на городі сухе картоплиння – біжу по сірники

7834 0
Галицький Burning Man є набагато древнішим традиційним фестивалем, ніж той, що відбувається в пустелі Блек-Рок (Невада, США). Щоправда, він відрізняється від американського більш одноманітними інсталяціями, які майже не змінюються вже десятки років.
фото: Юрко Дячишин

фото: Юрко Дячишин

Звичка палити траву, сухе картоплиння чи інші горючі матеріали, певно, закладена у галичан генетично і поступається популярністю лише Великодню та Різдву, пише фотораф Юрко Дячишин.

Тим часом, поки Apple презентував нові смартфони, на парафіях Галичини вже стартувала традиційна щорічна галицька версія фестивалю Burning Man (того, що в штаті побратимів Невада).

Незважаючи на осуд Facebook-громадськості в попередні роки, цьогорічний фестиваль у зв’язку зі сприятливими погодними умовами обіцяє зібрати рекордну кількість учасників. Як стало відомо з дуже власних джерел, вчора автобан Львів – Золочів огорнуло димом, і водії мали змогу зблизька ознайомитися з інсталяціями учасників Галицького Burning Man. У свою чергу, водії сигналили та вигукували слова у вигляді матюків на підтримку фестивальників.

Один з учасників відверто розповів: «Я не можу нічого з собою вдіяти, це генетично закладено. Кожної осені, як бачу на городі сухе картоплиння чи інші придатні для горіння матеріали, то відразу біжу по сірники і починаю "творити" – так само, як це робили мої предки».

Зі слів відомого Facebook-експерта, фестиваль триватиме щонайменше до кінця жовтня, тому всі охочі ще зможуть оглянути інсталяції чи навіть взяти участь.

Довідка.

Галицький Burning Man є набагато древнішим традиційним фестивалем, ніж той, що відбувається в пустелі Блек-Рок (Невада, США). Щоправда, він відрізняється від американського більш одноманітними інсталяціями, які майже не змінюються вже десятки років.

Також Галицький Burning Man є одним з улюблених фестивалів місцевих мешканців і поступається популярністю лише таким потужним заходам з великим фінансуванням, як Різдво та Великдень.

Фото автора

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!