Головний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло

1859 0
Невдовзі свято Різдва. У Львові хочуть встановити головну ялинку, а також вже підготували різні тематичні заходи. Керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь розповіла Tvoemisto.tv про те, як обирали критерії та символи для відзначення одного із найважливіших християнських свят, а також пояснила, чому це важливо.
Фото умовне / Твоє місто

Фото умовне / Твоє місто

Із початку повномасштабної війни ми все менше вживаємо термін туризм та туристи. Ми говоримо про гостинність. Туризм і є частиною сфери гостинності. Люди, які змінюють своє місце проживання чи мандрують, щоб зберегти своє ментальне здоровʼя, є у Львові гостями.

Нам важливо, щоб вони почувались затишно,наскільки це можливо – безпечно, і щоб  могли набратись позитивних емоцій.

Читайте також: Поїздом зі Львова до гірськолижних курортів. Все про рейси до Карпат

Ми багато думали, як представити Різдво у Львові у 2023 році. І визначили певні критерії, що мають бути застосовані до усіх подій, які організовують у місті.

Такими пріоритетами є безпека, а також толерантність до тих, хто не святкує, бо не відчуває такої потреби чи до тих, хто зараз у скорботі. Ми сьогодні повинні бути особливо толерантними.

Формат події завжди має передбачати план Б: готовність організаторів скасувати захід, перенести, змінити його формат. Адже такі умови нам диктують події в Україні.

Ми говоримо про доступність і безбарʼєрність. Подіями мають скористатися всі, хто цього забажає.

Серед критеріїв – розумна межа світла та звуку, щоб не створювати дискомфорту тим, хто не святкує з тих чи інших причин, а також, щоб не використовувати надто багато енергетичного ресурсу, що зараз також дуже важливо.

Читайте також: Вітрини Львова почали прикрашати до свят. Добірка атмосферних фото

Перший символ Різдва, навколо яких ми хочемо обʼєднати всіх цьогоріч, – це світло. Світло сьогодні дарує віру, зігріває і несе памʼять. Це свічка за родинною вечерею, це окопна свічка, якою рятуються наші воїни за сотні кілометрів від дому, це лампадка, засвічена за загиблими…

А другий символ – це традиція. Ми хочемо показати традицію через коляду. Тому формуємо з Шевченківським гаєм колядник, де буде 11 колядок з різних регіонів. Ми покажемо, що традиції, які ми плекаємо і несемо крізь роки, це не щось вигадане на Заході. Це часто такі речі, які беруть коріння з різних регіонів України. ми хочемо щоб люди, які зараз перебувають у Львові, відчули свою причетність до свята.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!