На правах реклами

Львів має бути гідно представлений у Верховній Раді

5563 0
В оновленому парламенті має бути широко представлений Львів, а парламентарі мають навчитися чути і розмовляти з громадою.
джерело: ФБ Валерія Веремчука

джерело: ФБ Валерія Веремчука

Валерій Веремчук, керівник «Народної Самооборони Львівщини» та депутат Львівської міської ради – про намір і причини участі у виборах до Верховної Ради України.

В Україні відбулися президентські вибори. Але це не крапка. Чи є зміни? Чи відчуваєте ви себе спокійно і захищено?

Президентська посада – важлива, але Україна – парламентсько-президентська республіка, і попереду – вибори до Верховної Ради. Саме парламент урівноважує роботу президента, підтримує його курс чи блокує небезпечні для країни рішення, забезпечує напрямок руху країни, формує і контролює уряд.

Щоб Верховна Рада виконувала свої функції, її треба оновити, зробити дієвою. Таке оновлення – більше, ніж суспільний запит. Це життєва необхідність – щоб розвиватися, ставати сильнішими і успішними. Українці мають бачити не порожню сесійну залу і кнопкодавство, а людей, які реально працюють. Для себе я вирішив балотуватися у народні депутати, щоб мати можливість представляти там Львів.

Говорю про це, бо після президентських виборів, ще навіть до офіційної інавгурації, стало зрозуміло, що тема парламентського оновлення і розвитку країни стає актуальною і навіть тривожною. Рішення про дострокові вибори і голосування Ради ще більше утвердили в переконанні про необхідність змін.

Про це кажуть на зустрічах, це обговорюють люди між собою. Вони запитують: як зберегти і захистити країну, наші українські цінності, наше бачення розвитку країни, те, що є основою нашої державності, при найменшій загрозі зі сторони іншої гілки влади? Зараз це стало справою кожного з нас. Зрештою, львів’яни, галичани завжди так робили. І це що одна із причин, чому Львів має бути широко представлений у Верховній Раді.

Оновлений парламент має покласти край традиції «закритого клубу», де вирішують за нас. Він має стати місцем об’єднання дієвих людей, тих, хто відчуває себе в силі працювати разом, слухати і чути один одного, працювати в інтересах громади і країни.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!