Кожному з нас треба уявити себе депутатом

1853 0
Старі політики відійшли назавжди, як колись комуністи.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

За попередніми результатами позачергових виборів до парламенту партія «Слуга народу» отримує найбільшу підтримку виборців — понад 42%. Якщо врахувати переможців-мажоритарників, політсила президента Володимира Зеленського може створити коаліцію без допомоги інших партій. Засновник мережі стоматологічних клінік Ярослав Заблоцький каже, що результати виборів очікувані, але опускати руки через них не варто.

Не бачу в тому, що сталося, нічого поганого. Принаймні після президентських виборів все і так було зрозуміло. Не думаю, що переважна більшість українців, як пише багато моїх друзів по Фейсбуку чи говорять по телевізору, має проросійські настрої, є не свідомими чи не розумними. Не буду говорити про громадян та населення, бидло, плебеїв тощо. Це такі ж українці, як і я, навіть якщо вони думають інакше.

Читайте також: Хто з мажоритарників перемагає у Львові. Динамічна інфографіка

На мою думку, те, що усіх їх об’єднує, — це недовіра до тих, що вже був при владі і в парламенті, а також надія та тих, хто прийде, нехай і не досвідчених. Думаю, що старі політики відійшли назавжди, як колись комуністи. Це щось побідне на революцію голосом — виборами, — адже лише революція може настільки поміняти політичну еліту країни. Не будучи експертом у політиці, все ж припускаю, що якби «Голос» з’явився одночасно зі «Слугою народу», вони б мали підтримку виборців 50/50. І всі були б новими обличчями.

Усе треба робити вчасно, як і в бізнесі. І хоча я на цих виборах підтримував старих політиків, сподіваючись на їх знання, досвід та нові обіцянки, тримаючи за пазухою свою недовіру, яка була до них у минулому, я вірю в цю країну.

Читайте також: Чисті зуби. Ярослав Заблоцький про свої ціни і цінності

Я думаю, що кожному з нас треба уявити себе депутатом, відповідальним за країну, подивитися на себе збоку, як ми збираємось дивитися на них, і ставати прикладом для інших. До наступних виборів впливу на політику я не матиму, але я маю вплив на себе — не у майбутньому, а просто зараз. Я не чекатиму, поки вони зроблять перший крок — я робитиму його сам. 

Тому я збираюся розвивати свій бізнес, демонструючи іншим, що у цій країні можна бути успішним і без багатих батьків та великих покровителів. Я буду показувати приклад своїм дітям і внукам, що у цій країні варто жити. Буду намагатися усе робити якісно і вчасно, сподіваючись на те, що так робитимуть і інші — ті, що в парламенті, і ті, що не там. До роботи, друзі!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!