Якби кожна людина мала собаку, ми б стали людяніші

8561 0
Ми прилаштували собаку та отримали душевний спокій.
фото: Ірина Шелест/ЛКП "Лев"

фото: Ірина Шелест/ЛКП "Лев"

Собака, незалежно від розміру та віку, це завжди велика відповідальність. Але домашні улюбленці здатні дарувати емоції, що затьмарюють весь негатив від роботи чи буденних справ, вважає львів’янка Ісабель Меркулова.

Наша історія знайомства з домашніми улюбленцями почалась ще вісім місяців тому, коли ми з хлопцем вирішили взяти цуценя у знайомих. Ми назвали його Хельмут та дуже тішились, що у нас нарешті з’явився собака. Однак, весь цей час мій хлопець Костя фоловив в Instagram сторінку ЛКП «Лев», де часто публікували фото собак та котів, яких знайшли на вулиці.

Через деякий час ми зрозуміли, що Хельмуту самотньо, поки ми на роботі. Тож ми вирішили завести ще одного собаку, але цього разу взяти його з ЛКП «Лев». Я була вражена, як багато там багато красивих собак. Була б моя воля – забрала би кожного. Гортаючи сторінку підприємства, я натрапила на Жужу – маленького песика, ззовні схожого на пекінеса. На сайті її описували як лагідну, спокійну собаку, яка ідеально підійде для квартири. Порадившись з хлопцем, ми вирішили взяти її на адаптацію.

Коли ми прийшли до ЛКП «Лев», я зрозуміла, що таке собаче щастя. Всі собаки були настільки щасливі від того, що прийшла людина, ніби відчували, що хтось хоче забрати їх додому.

Про фінансову сторону

Багатьом може здатись, що собака – це додаткове фінансове навантаження. Так, ви повинні не лише приділяти увагу, а й годувати собаку та доглядати за ним. Однак, якщо грамотно розплановувати сімейний бюджет, собака чи будь-яка інша домашня тваринка не стане непідйомним тягарем.

Особистий час

Ви повинні бути готові до того, що собаці потрібно приділяти щонайменше годину в день. Так, їх потрібно вигулювати, хіба що ви живете за містом. Також будьте готові до того, що цуценята ходять в туалет не завжди в тому місці, яке ви їм виділили. Однак згадайте маленьких дітей та поставтесь до цього так само.

Чому нам потрібні собаки?

Я щаслива, що тепер маю двох песиків. Коли я мерзну – вони мене гріють. Коли приходжу з роботи – вони мене тішать, незважаючи ні на що. Собака приносить 100% відданості та любові. Ми можемо прийти додому поганому настрої, але коли переступаємо поріг, отримуємо такий заряд позитиву, що забуваємо всі незгоди та втому.

Загалом, з таких малих речей та справ, як прилаштування безпритульних собак, починаються великі звершення. Можливо, якби кожна людина мала домашнього улюбленця, то ми б стали чуттєві та людяніші.

Фото авторки

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!