Нам терміново потрібне нульове розмитнення електрогенераторів

3691 0
Попереду зима, а росія й далі завдає ударів по нашій критичній інфраструктурі.
фото: фокус

фото: фокус

Через російські атаки на інфраструктурні об’єкти в містах та селах України виникають перебої з електропостачанням. Це стосується всіх – і побутових споживачів, і державних та приватних компаній. Член Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський пропонує рішення, яке допомогло б бізнесу не припиняти свою діяльність, а отже, наповнювати державний бюджет.

Чи не відразу після 24 лютого український уряд прийняв рішення про нульове розмитнення ввезених з-за кордону автомобілів. Рішення це було чітко обґрунтоване тим, що необхідно поповнити приватний і комерційний парки автотранспорту з огляду на величезні втрати унаслідок інтенсивних бойових дій та окупацію частини наших територій.

Читайте також: На Львівщині впровадили графік відключення світла

Нині ми спостерігаємо чергову ескалацію у війні з росією. Ворог нищить нашу енергетичну структуру, трансформаторні підстанції, мережі й електростанції. Через відсутність електропостачання страждають усі – і громадський сектор, і економіка загалом. Дивуюся, чому в такий критичний для економіки момент президент, уряд або парламент у межах своєї компетенції не ініціює запровадження нульового мита на дизельні й бензинові електрогенератори.

Попереду зима, а росія й далі завдає ударів по нашій критичній інфраструктурі. Без стабільного електропостачання ми стоїмо, можна сказати, на порозі життя. Без автономних джерел електроенергії наша економіка зазнає великих втрат. Бізнес, маючи й без того серйозні збитки, без стабільного електропостачання не в стані провадити свою діяльність. Немає електроенергії – немає зв’язку, отже, не працюють комп’ютери, обладнання, зупиняється виробництво, а відтак і торгівля.

Настав час негайно запровадити нульове розмитнення електрогенераторів, які суттєво подорожчали не лише в Україні, а й за кордоном. 

Читайте також: Що робити без світла, газу та тепла. Перелік необхідних речей

Я переконаний, що втрати бюджету від цього будуть менші, ніж від нестабільної роботи бізнесу. Зрештою, не хотілося б, щоби теперішній величезний попит на електрогенератори стимулював чорний ринок.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!