Навіщо жінкам 30+ брати участь у конкурсах краси?

4952 0
Конкурси краси дають можливість жінкам, які давно грають ролі матерів, дружин, активних учасниць бізнесу чи соціуму, знову відчути себе жінками в чистоті.
Фото: надано проектом "Mrs. Eastern Europe" (фотограф - Ярослав Мончак)

Фото: надано проектом "Mrs. Eastern Europe" (фотограф - Ярослав Мончак)

Сьогодні поняття краси набуває абсолютно інших акцентів, тож конкурси краси в 2020-х геть інші від подібних їм із попередніх епох, вважає львів’янка Ганна Гаврилів, яка торік стала переможницею міжнародного конкурсу краси Ms. Summer International 2019.

Гарна картинка вже давно не є самоціллю, адже сучасна індустрія краси дає можливість кожній жінці бути привабливою. На зразок того, як колись в мистецтві цінувався реалізм, що давав можливість об’єктивної передачі дійсності, а відколи винайшли фотографію, реальне відображення вже не є пріоритетом – на перший план в мистецтві виступили концепція, філософія та зміст. Отож, сьогодні зміст превалює над формою, і в подібних конкурсах тепер враховується не лише обгортка, але й такі фактори, як світогляд та цінності жінки, її соціальна діяльність та внесок в життя оточуючих, а також однозначно харизма та таланти. Тому тепер вони заангажовують зовсім іншу аудиторію учасниць, партнерів та спостерігачів.

Коли було дано завдання виявити причини участі у таких проектах, ми вирішили в колі фіналісток на цю тему поспілкуватися і, як наслідок, виявили цілих ряд факторів.

Фіналістки проєкту Mrs. Eastern Europe у партнерсті з БФ «Спадщина.UA» та дизайнеркою Оленою Онуфрів беруть участь у промоційному проєкті «Краса врятує Поморянський замок», фотограф Лілія Возняк

Отож. Це про новий поштовх до життя, адже воно тільки починається!

Після 30 жінки часто починають задавати собі питання «Це все? Чи здатна я на щось більше?» Проєкт – це хороша можливість поговорити з собою. Обережно – відповіді можуть дивувати!

Такі проекти мотивують, вони дають можливість жінкам, які давно грають ролі матерів, дружин, активних учасниць бізнесу чи соціуму, знову відчути себе жінками в чистоті. Загублені в буденних клопотах, ми часто забуваємо про цю свою первинну роль. Ці проекти спонукають на якийсь час всерйоз зайнятися своїм стилем життя, харчуванням, фізичним станом, почати піклуватися про себе та поставити себе в пріоритет.

Вже під час участі, коли над тобою працює ціла команда перукарів, візажистів, стилістів та модельєрів, коли ти постійно в об’єктиві камер, коли ти виходиш на подіум у неймовірній сукні, ти відчуєш емоції наче під час весілля – емоції єдиної неповторної Царівни.

І по правді, цей процес – неймовірна психотерапія, завдяки якій жінка починає відчувати себе гарною, впевненою та сильною. Адже давно відомо, що відчуття себе гарною та успішною лиш на 5% залежить від зображення в дзеркалі, решта 95% – у нас в голові. І те, що після подібних проектів покращуються відносили в шлюбі, також – факт. І те, що цей процес дає неймовірний об’єм нових сил для прориву у власних проектах, своєї самореалізації – також факт.

Фінал проекту Місіс Східна Європа 2019 (Львів, Park. Art Of Rest). Вихід сукнях від Львівського дизайнера Оксани Мухи

Фінал проекту Місіс Східна Європа 2019 (Львів, Park. Art Of Rest). Вихід в етнічних костюмах (національні костюми Sternat, вінки Ірина Підліпська)

Оксана Бобошко-Вандерховен, що нещадно отримала почесний титул «Grandmother International» на міжнародному конкурсі у Болгарії у віковій категорії 50+, спільно з жінками однодумцями заснувала у Львові клуб «Компаньйонки & Компанія» для зрілих жінок. І своєю участю в цьому проекті вона також демонструє, що життя в 50+ тільки починається! А це, насправді, приклад для повернення до активного життя та відчуття певності у «завтра» величезного пласту жіноцтва, що вже давно перейшло в роль бабусь та поставило на собі як на жінках хрест. Такими проектами жінкам дається віра.

Національна директорка проєкту Mrs.Eastern Europe Уляна Оксенюк та володарка титулу Grandmother International Оксана Бобошко-Вандерховен на фіналі конкурсу краси в Болгарії

Ще одна проблема сучасного, зокрема, пост-радянського простору, це достатньо стійкий стереотип, що зовнішність та інтелект – поняття взаємовиключні. Тому такі проекти – це про перестати соромитися своєї зовнішності, перестати просити пробачення у інших та себе, що «я – красива жінка» та почати насолоджуватися тим фактом.

Це також про оспівування ролі жінки-матері, промоцію цінності, що материнство – не перешкода для самореалізації і не жертвоприношення, а природний процес існування жінки, велика місія та радість. Перша четвірка «королев» проекту «Місіс Східна Європа 2019» сукупно має 12 дітей. Володарка титулів «Місіс Львова 2019» та «Мама Європи 2019», мати чотирьох дітей Наталка Тропак, зізнається, що для неї були цінними спілкування з іншими жінками, можливість говорити про Материнство не лише як про період викликів, але й період благодаті, потужний і вдячний час для розвитку. Можливість показати світу, що багатодітність не є вироком для власного життя, а навпаки гарним особистим стимулом. Що будучи мамою, можна гарно виглядати, розважливо мислити і мати час на власну справу.

Участь у подібних конкурсах – це завжди дуже специфічний новий досвід, який практично не доступний у звичайному житті. Це про внутрішній ріст, сміливість, вихід за рамки комфорту і однозначно про постійний адреналін. Вкрай оригінальна подорож життям з абсолютно неочікуваними пригодами, непередбачуваними зустрічами та незабутніми враженнями на шляху.

Шанс на авантюру «а що, якщо раптом я?». Це також майданчик змагання за корону, адже як не крути, але жінка є жінкою, і так – вона хоче, щоб її побачили, подивитися на собі подібних та порівняти себе з ними. Це шанс продемонструвати свою оригінальність та сутність.

Міжнародні конкурси краси – ще інший досвід. Альтернативна форма знайомства з культурою, традиціями та цінностями інших націй. Неймовірне знайомство з новою країною та активна відпустка.

А тепер про соціальні переваги. Після тридцяти жінки зазвичай уже реалізовані та мають власні комерційні чи некомерційні проекти. Тому участь у подібних конкурсах, що завжди пов’язана з публічністю, дає чудову можливість здійснити промоцію свого проекту для нових чи ширших аудиторій, актуалізувати важливі для учасниць питання в суспільстві, отримати нові контакти та партнерства.

Форум «Відповідальне батьківство» в Центрі Шептицького Українського католицького університету в рамках «Місіс Східна Європа 2019».

Національна директорка та багатодітна мама Уляна Оксенюк з допомогою подій, які вона реалізовує в рамках конкурсу, піднімає актуальне на сьогодні питання відповідального батьківства, переможниця «Місіс Східна Європа 2019» бізнес-тренер Ліга Гаркуша створила новий курс мотиваційних тренінгів для жінок на тему «Місія здійсненна». Хто б міг подумати, але і моя участь у «Mrs. Eastern Europe» та «Ms. Summer International» зробила неймовірну промоцію благодійного фонду «Спадщина.УА», а питання збереження культурної спадщини України стало все частіше підніматися в середовищах, недотичних раніше до цієї сфери. Ми зробили спадщину модною.

Інші фіналістки здійснили промоцію серед цільових аудиторій своїх комерційних проектів у банківській галузі («АБанк») та івент-менеджменті (агенція Event Planner), у нерухомості (Holod & Partners). Голосніше прозвучали львівські бренди – екологічна білизна SMPL, клініка нетрадиційної медицини сестер Похмурських, аксесуари для жінок Delilah Jewelry, Zoriana Kirilenko та клатчі від Йоланти Клюсовської.

До речі, уже почався прийом аплікаційних форм на проект «Місіс Східна Європа 2020», що відбуватиметься у Львові у травні-червні цього року. Деталі – на сторінці проекту у Фейсбук «Місіс Східна Європа».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Цей медіа-продукт створено TvoeMisto.tv за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукту належить виключно TvoeMisto.tv і не завжди відображає погляди USAID або Уряду США. Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, в тому числі графічному та електронному, копіювання або використання у будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело та письмової згоди редакції ;TvoeMisto.tv заборонено.

This media product was produced by TvoeMisto.tv with the support of the United States Agency for International Development (USAID). The product content is solely TvoeMisto.tv and does not necessarily reflect the views of USAID or the US Government. Reproduction and use of any part of this product in any format, including graphic, electronic, copying or use in any other way without the corresponding reference to the original source and written approval from TvoeMisto.tv, shall be prohibited.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!