Світ не крутиться навколо мене, або Чому я ношу маску

2556 0
Коли ви думаєте про те, як виглядаєте, що це незручно або, що про вас подумають інші, просто уявіть, що хтось поруч з вами заразився від вас і помер на апараті штучної вентиляції легенів на самоті, далеко від усіх членів родини.
Фото: freepik

Фото: freepik

Україна на третьому місці в Європі на кількістю нових хворих на Covid-19. Цей шокуючий антирекорд часто через не бажання українців дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки. Зокрема, багато людей ігнорують носіння масок, мотивуючи це тим, що жодної загрози не існує, а ще якоюсь всесвітньою змовою. 

Професор Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Андрій Базилевич – про те, чому він носить маску та чому це надзвичайно важливо. 

Коли я публічно ношу маску або відмовляюся від запрошення на вечірку або на великі дружні збори, хочу, щоб ви знали:

  • Я достатньо освічена людина, щоб знати, що без симптомів я можу бути носієм вірусу;
  • Ні, я не «живу в страху» від вірусу; але я не хочу бути частиною проблеми, а тільки її вирішення;
  • Я не відчуваю, що уряд контролює мене;
  • Я відчуваю, що це мій обов’язок піклуватися про своїх співвітчизників;
  • Світ не крутиться навколо мене. Це не тільки про мене і мій комфорт, коли я ношу маску – я думаю про вас і оточуючих;
  • Якби ми всі піклувалися один про одного, весь цей світ був би набагато кращим;
  • Я не слабка, налякана, дурна, а думаюча, сумлінна та відповідальна людина з носінням маски.

Читайте також: Чого я злюся на тих, хто не вірить у Covid-19

Коли ви думаєте про те, як виглядаєте, що це незручно або, що про вас подумають інші, просто уявіть, що хтось поруч з вами заразився від вас і помер на апараті штучної вентиляції легенів на самоті, далеко від усіх членів родини.

Запитайте себе, чи воно того варте?

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!