Український спортсмен увійшов до фіналу Олімпіади

1971 0
Олімпійський чемпіон з фристайлу виборов місце у фіналі з першої спроби.
Фото: НОК України у Львівській області

Фото: НОК України у Львівській області

У новий день ХХІV зимових Олімпійських ігор у Пекіні олімпійська збірна України взяла участь у 3-х дисциплінах. І сьогодні «синьо-жовті» наблизились до шансу здобути першу медаль!

Фристайл

Сьогодні продовжились змагання із фристайлу. У цьому виді спорту провели кваліфікаційні раунди в турнірі з лижної акробатики. Україну в цій дисципліни представили Олександр Абраменко, Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк.

«Синьо-жовті» показали бійцівський характер попри всі труднощі. Пишаємось, що олімпійський чемпіон Олександр Абраменко забезпечив собі путівку до фіналу з першої спроби, потрапивши до шістки найсильніших. Українець Олександр Окіпнюк став лідером 2-ї кваліфікації, таким чином, він теж боротиметься за медалі у фінальній частині змагань, які відбудуться вже завтра, 16 лютого, о 13:00 за київським часом.

Варто відзначити, що Дмитро Котовський лише вчора повернувся з ізоляції, а вже сьогодні гідно виступив на цьогорічній зимовій Олімпіаді, однак не кваліфікувався до фіналу.

Олександр Абраменко є чемпіоном із фристайлу в Пхьончхані-2018. Для українського спортсмена це вже 5-ті Олімпійські ігри.

Біатлон

Насамперед сьогоднішній змагальний день розпочався для вболівальників «синьо-жовтих» із чоловічої естафети в біатлоні. Збірна України, у складі якої виступали Богдан Цимбал, Артем Прима, Антон Дудченко та Дмитро Підручний, посіла 9-е місце серед 21-ї команди.

Цимбал допустив лише один промах на першій стрільбі та ще один на другій. Він передав естафету 9-м. Прима здійснив один промах на стрільбі лежачи. На стрільбі стоячи він використав усі додаткові патрони та пішов на штрафне коло. Він фінішував 12-м. Дудченко не допустив промахів у 1-й стрільбі, а в 2-й використав 3 додаткові патрони, вирушивши на штрафне коло. Він передав естафету 11-м. Підручний виконав першу стрілянину без промахів, а після другої вирушив на два штрафні кола. Біатлоніст фінішував 9-м.

Фігурне катання

Дебютантка цьогорічних Олімпійських ігор у Пекіні Анастасія Шаботова сьогодні в змаганнях короткої програми серед жінок замкнула 30-ку найсильніших представниць у фігурному катанні. Бажаємо перспективній юній фігуристці подальших успіхів, не одноразово представляти нашу державу на Олімпійських іграх і здобувати там нагорои!

Лижне двоборство

Сьогодні розіграли комплект нагород і представники лижного двоборства. Представником України в цих змаганнях є Дмитро Мазурчук. 9 лютого він завершив змагання на 36 місці підсумкової таблиці. Як і минулого разу програма змагань складалася з двох етапів – стрибків із трампліна та лижної гонки. За підсумками виступу на трампліні HS 140 м наш співвітчизник був 33-м, а у лижній гонці на 10 км фінішував 32-м.

Розклад на завтра:

16 лютого (7 комплектів медалей).

09.15 – Гірськолижний спорт. Чоловіки слалом (Україна)

09.45 – Біатлон. Жінки, 4х6 км, естафета (Україна)

11.00 – Лижні гонки. Жінки, командний спринт, класичний стиль (Україна)

11.50 – Лижні гонки. Чоловіки, командний спринт, класичний стиль (Україна)

13.00 – Фристайл. Чоловіки повітряна акробатика (Україна)

14.44 – Шорт-трек. Чоловіки, 5000 метрів, естафета.

15.18 – Шорт-трек. Жінки, 1500 метрів.клад на завтра (Україна)

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!