Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

8261 2
Електромобілі – це суцільна перемога. Залишилось тільки вірити, популяризувати та всебічно підтримувати цей напрям, за що наші діти нам тільки подякують.
фото: cardiagram.com.ua

фото: cardiagram.com.ua

У чому переваги електрокарів над звичайними авто з бензиновими двигунами, пояснює співзасновниця Tesla Club Ukraine та Go To-U Єлена Артеменко.

Електромобіль – це більше, ніж просто машина. Це зміна свідомості користувача та нове ставлення до ресурсів. Крім того електромобілі – це якір для інновацій та корисних екологічних звичок населення і країни.

У п’ятницю Верховна Рада України прийняла новий бюджет і в його межах звільнила електромобілі від ПДВ до 2022. Поясню, чому це велика перемога нашої країни на шляху до забезпечення сталого розвитку та становлення енергетичної та економічної незалежності.

Розвиток електромобільності формує кілька корисних факторів.

1) Екологічний. Зараз ми вже маємо 10 тисяч електромобілів в Україні, кожен з яких долає в середньому 50 км за день. За рік ці авто не спалюють понад 18000 тонн пального, а це, у свою чергу, знижує річний обсяг викидів вуглекислого газу на 3600 тонн. І це усього лиш 3% автопарку України. Уявіть, як покращиться стан повітря при збільшенні чисельності електромобілів.

2) Соціальний. Можливо, навіть правильно сказати соціально-психологічний. Електроавтомобілі безпечніші. І справа не тільки у швидкості та маневреності авто або наявності справжніх автопілотів у дорожчих електрокарах. Також справа в правильному розподілі та низькому центрі ваги автомобіля, відсутності великого двигуна у фронтальній частині. А дякуючи гальмуванню двигуном, в електромобілів дуже мало зношуються гальма – відповідно, вони порівняно кращі, ніж гальма в звичайних машин.

Електромобілі не створюють шумового забруднення і зменшують фактор стресу через постійний міський транспортний гул. Електромобілі здружують. Переважно їхні власники, не відчуваючи тягаря дорогого палива, залюбки підвозять друзів та знайомих.

Електромобілі взагалі змінюють людей, їхнє ставлення до часу, ресурсів, відповідальності. Я займаюся популяризацією електрокарів з 2013 року, тому маю багато історій, які підтверджують цю думку. Наприклад, працівники готелів, що мають встановлені зарядні станції, часто розказують про гостей на електрокарах, які навіть сортують сміття в номерах.

3) Інноваційний, і Ілон Маск є чудовим прикладом цього. Електромобілі легко захоплюють увагу та стають модною новинкою, навколо них формується потужний кластер роботизації, інноваційних сервісів, ІТ-продуктів, зарядної інфраструктури, використання альтернативних джерел енергії та акумуляторів.

4) Енергетичний та економічний. Досягнення енергетичної незалежності шляхом створення сонячних ферм чи вітрових електростанцій – це найкраща альтернатива використання російського газу та нафти. Ми можемо збільшити потужності вироблення зеленої енергії, адже в Україні є достатньо відповідних території. Чому б не почати активніше розвиватися в такому напрямку? Електромобілі – ідеальна пропаганда використання зелених ресурсів – цьому дуже сприяють.

Одним словом, електромобілі – це суцільна перемога. Я прогнозую різке збільшення їхньої чисельності в наступні роки. З’являються пропозиції від банків з доступними кредитами на електромобілі. Також буде створена нова інфраструктура з надшвидкісними зарядними станціями, що також відкриє новий напрямок туризму на електрокарах. Залишилось тільки вірити, популяризувати та всебічно підтримувати цей напрям. І повірте, ваші діти вам дуже за це подякують.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
20 Січня, 2019 22:42
Юрій Цікаво, куди подіти старі,використані акумулятори електрокарів,особливо в Україні? Їх певно добра фея забере. Лайфхак: щоб покращити стан повітря не дихайте або затамовуйте подих - у інших людей буде більше кисню і менше вуглекислого газу. Хоча навіщо кисень? Ілон Маск знайде чим його замінити.
1 Грудня, 2018 09:19
Алекс Мадам вважає, що єлектрика зароджується в розетці?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!