Як міська влада вирішує, чи перекривати вулиці

2760 0
І чому з нагоди Дня мобільності не варто перекривати Коперника.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Заступник міського голови Львова з питань розвитку відповів на заяву громадської організації «Зручне місто» щодо вибіркового підходу до перекриття вулиць через масові заходи.

Проводячи будь-які масові заходи, в першу чергу треба виходити з питання безпеки і зручності для людей. Якщо ми розуміємо, що захід масштабний, є потенційна загроза безпеці учасників, події можуть розвиватись непрогнозовано, це потрібно вирішувати разом з організаторами. Продумувати варіанти, як організувати транспорт таким чином, аби це відповідало вимогам безпеки і не завдало незручностей львів’янам.

З нагоди святкування другої річниці торгівельно-розважального центру Forum Lviv ми від початку планували ситуативне перекриття у разі величезного скупчення людей. Причиною, з якої міська рада анонсувала припинення руху 13-го тролейбуса, була, можливо, інформація про зростання кількості учасників.

Зрештою ми повернулись до першочергового рішення: рух не перекривається, але, якщо на локації різко більшає людей, приймається оперативне рішення про короткострокове – хвилин на 10-15 – перекриття проїжджої частини. Саме рішення залежить насамперед від того, який це захід і який запит подають організатори події, а також від прогнозованої кількості учасників і від потоку транспорту на вулиці. Зважаючи на все це, на координаційній нараді різних служб ми узгоджуємо, як учинити найраціональніше.

Плануючи перекриття руху, наприклад, із нагоди півмарафону, ми спільно з організаторами проговорювали, які години краще для цього обрати, щоб мінімізувати незручності. Наприклад, якщо йдеться про центр міста, обираємо першу половину дня в неділю. Це не догма – все можна і треба проговорювати. Ми завжди готові до діалогу.

Потрібно шукати рішення і щодо проведення тижня мобільності. Це дуже правильна ініціатива. Хоча цьогоріч не вдалось перекрити одну з вулиць. Ми проводили кілька зустрічей щодо тижня мобільності, намагалися знайти оптимальну формулу. Але перекриття ключових вулиць – Коперника чи проспект Свободи – ст.ворило б незручності для львів’ян, і навряд чи це той ефект, якого ми хочемо досягти, організовуючи тиждень мобільності для пропаганди вільного пересування містом.

Переконаний, щоб наступного року цей тиждень був ефективний – треба готуватись до наступного року вже – продумати всі обїзди і прорахувати безпеку та зручність львів’ян. Тоді цілком можна наступного року на день закривати одну з вулиць.

 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!