Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

28824 0
Підготуйте під рукою папір і ручку, щоб за потреби залишати нотатки, а також фізичну карту міста та області, і на додачу компас.
Photo by Alphacolor on Unsplash

Photo by Alphacolor on Unsplash

Американський журналіст Джо Ліндслі розповідає, як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації і які програми слід використовувати, а яких уникати.

Як не втратити звязок у випадку надзвичайної ситуації?

Умійте пристосовуватися та майте доступ до багатьох платформ, програм, методів комунікації, а також способів віртуального та фізичного резервного копіювання.

  1. Визначте разом із родиною, друзями та колегами, де ви зустрінетеся, якщо спілкування перерветься. Узгодьте як локацію, так і вікно часу, коли потрібно туди прибути.
  1. Підготуйте папір і ручку, щоби за потреби залишати нотатки.
  1. Придбайте наручний або настінний годинник, не підключений до інтернету.
  1. Завантажте на свій телефон необхідні матеріали включно з мапами.
  1. Підготуйте фізичну карту міста і області та компас на додачу.
  1. Майте додаткові хвилини від вашого мобільного оператора.

Які програми використовувати і яких уникати?

– Для приватного спілкування програми Signal і Wickerme є найбільш безпечними та надійними. Іноді більш популярний Signal може бути перевантажений, тому Wickerme стане запасним варіантом. Ці програми безпечніші, аніж Telegram, Viber, What’s App, Messenger тощо.

– Популярний в Україні Telegram не є надійним для безпечного спілкування між людьми, тому варто перейти на Signal або Wickerme. Використовуйте Telegram лише для перегляду новин та інформаційних каналів, яким ви маєте підстави довіряти. Цей месенджер кращий, аніж Facebook та Instagram, для обміну швидкою інформацією з багатьма людьми.

– Якщо інтернет або стільниковий зв’язок не працюють, існує FireChat, який дозволяє користувачам передавати повідомлення між телефонами на відстані дев’яти метрів (іноді й більше). Однак FireChat абсолютно не конфіденційний: його застосовують, коли всі інші варіанти недоступні.

– Тримайте пристрої зарядженими, підготуйте резервні батареї.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!