50% водіїв у Львові не платять за паркування: як на це вплинути?

3512 0
Під час дискусії «Паркування у Львові: проблеми та перспективи», яку організовувало Tvoemisto.tv, директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза розповів, що 50% водіїв не оплачують час перебування на парковці, та запропонував свій варіант вирішення цієї проблеми.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

«Наші люди ментально міняються, як тільки приїздять за кордон: одразу ж шукають паркомат, де можна заплатити. А повернувшись назад – знову забувають про допустиму швидкість, культуру водіння, необхідність платити. У Львові 50% водіїв не оплачують час перебування на парковках», – каже Олег Береза.

Читайте також: 8 думок про те, як у Львові покращити систему паркування

«Ми відслідковуємо порушників, пишемо звернення, складаємо протоколи, посилаємо на адмінкомісію... Але це дуже довгий процес, який за собою тягне півмісяця-місяць часу, поки ми «достукаємося» до кого треба. Зараз необхідно довго доводити, що саме ця людина не заплатила або порушила. За кордоном, якщо ти не заплатив, – ти вже отримав штраф і зобов’язаний платити. У Львові достатньо було би змінити процедуру штрафування: надати окремим службам право це робити. Більше нічого не варто придумати, а просто подивитися, як це робиться за кордоном», – додав керівник ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Паркування у центрі Львова: що є і що буде

За його словами, плата за паркування у центрі Львова (І зона) становить 4 гривні за годину, в інших районах міста (ІІ зона) – 2 гривні за годину. Такий тариф встановили ще орієнтовно у 2007-2008 роках. «На сьогодні це є занижена ціна. Зараз має бути 10 гривень за годину для центру міста», – вважає Олег Береза.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!