На правах реклами
фото надали в жк safe town

фото надали в жк safe town

Біля парку і за 15 хвилин до центру Львова. Які переваги пропонує ЖК Safe Town

4513 0
Tvoemisto.tv довідалося, що вже невдовзі має з'явитися на вул. Кульпарківській, 96, за якою концепцією втілюють ідею будівництва нового ЖК та які переваги пропонують своїм потенційним покупцям.

Жити неподалік центру міста та водночас мати у пішому доступі парк, кав’ярню, дитячий майданчик, аптеку та спортзал нині неабияк актуально та зручно. Майбутнім мешканцям житлового комплексу Safe Town від компанії «Нова Оселя» в цьому пощастило. Але не лише в цьому: прямісінько в межах кварталу планують облаштувати дитсадок, супермаркет, офіси, прогулянкову алею – загалом чи не усе, що потрібно для комфортного життя, навіть не покидаючи територію будинку.

5-10 хвилин до парків та скверів

У Safe Town буде своя простора прогулянкова алея площею 5 тисяч квадратних метрів із Wi-Fi, зоною для занять спортом та активного відпочинку.  Водночас для тих, хто хоче ходити на прогулянки неподалік будинку, то всього лише 10 хвилин пішки є парк «Піскові озера». Він розташований між вулицями Коновальця та Чупринки в історичному ареалі міста. До 1990-х ці озера називали «Алтайськими», як їх і досі називають старожили та деякі тамтешні мешканці. До парку з невеликими міськими озерами з вулиці Коновальця веде вулиця Гординських (колишня Алтайська – звідси і назва).

Площа парку охоплює 5,8 га, а площа двох озер – 1,8 га. Видовжені озера поєднані між собою містком. Тут часто відпочивають компаніями, влаштовують пікніки, засмагають. Парк буде чудовим місцем і для тих, хто полюбляє активно відпочивати, займається спортом, зокрема бігом чи йогою, а також кататися на велосипедах.
 
Упродовж останніх кількох років у парку активно чистили водойми, у 2014 тут збудували підпірну стінку та дозволили ловити рибу. Цьогоріч планують покращити стан водойм, зокрема відреставрувати мостик. Відремонтують також систему зливу води.
 
 

Збережений сквер є і на перехресті вул. Кульпарківської з вул. Героїв УПА. Тут цьогоріч планують висадити десятки дерев. А поруч – на вулиці Гіпсовій – Кульпарківський сквер. Він доволі невеличкий і деякі мешканці Львова, можливо, й не знають про нього. Однак в цьому його перевага, адже це якраз одне з тихих та затишних місць, де можна провести час на свіжому повітрі.

12 хвилин до історичного ареалу Львова

Біля вже відомих «Піскових озер» у вишуканій двоповерховій віллі у стилі модерн розташований музей Івана Труша. Тут художник мешкав разом із сім’єю впродовж понад 30 років. Так, прихильники мистецтва і такого роду відпочинку можуть уявити, як приблизно виглядав побут родини Трушів. Із предметів інтер’єру майже нічого не залишилось, але всі стіни покривають полотна митця. 

Із часу відкриття музею тут діє постійна експозиція, розгорнена у двох розділах. На першому поверсі колись була кухня та дві житлові кімнати, що слугували одночасно і вітальнею, і спальнею, і дитячою. Там висіли пейзажі Труша, портрети відомих сучасників митця та його родини, а також етюди з власного саду. На другому поверсі представлені картини, написані під час його подорожей до Закарпаття, Криму, Італії, Єгипту та Палестини.

Утім музей Труша – не єдина тут знакова для Львова будівля. Вулицею Євгена Коновальця розташований цілий ряд історичних віл, пам’яток архітектури місцевого значення, які нерідко привертають увагу туристів та якими опікуються місцеві мешканці.

Фото: Вікіпедія

Наприклад, 10 хвилин пішки від «Піскових озер» потрібно, аби дістатися вілли Бочаровського, що на розі вулиць Коновальця – Залізняка. Її збудували у 1925 році у дворковому стилі за проєктом архітектора Яна Новорити. Масивні колони автор проєкту стилізував під артдеко. Далі вулицею проглядається вілла Люба. Будинок без особливого оздоблення, але з оригінальною формою вікон у стилі раціональної сецесії. Ще одна вілла у дворковому стилі з колонами – «Ґражина». Вона розташована на вул. Коновальця, 102. Її збудували тут у 1906 році, а нині тут – кафедра дизайну Національного лісотехнічного університету. Також є вілли Неймана, Нюта, вілли-близнюки родини Равських та Садловських тощо. Загалом ця частина міста дуже багата на історичні будинки, де колись жили відомі львів’яни.

Транспорт та інфраструктура

Одночасно мікрорайон вулиці Кульпарківської має зручне транспортне сполучення чи не з кожним районом міста. Ви зможете залишити авто і відправитися сучасними автобусами чи тролейбусами до потрібної локації:

Фото: unsplash.com

  • гіпермаркету Ашан ~ 5 хв
  • інноваційного простору Futura HUB («Eat & work») ~ 5 хв
  • найбільшого на заході України ТРК із кінотеатром «Victoria Gardens» ~ 6 хв
  • фітнес клуб Sport Life вул. Героїв УПА ~ 6 хв
  • торгового комплексу у Львові з ковзанкою та басейном «Південний» ~ 10 хв
  • міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького ~ 15 хв
  • головного залізничного вокзалу ~ 20 хв
  • автовокзалу на вул. Стрийській ~ 20 хв

 

Зазначимо, що комфортний та сучасний простір Futura Hub, який розташований зовсім неподалік ЖК Safe Town, поєднує в собі декілька напрямків: від бізнес-центру до гастрономічних закладів. Futura Hub – це місце, яке об'єднує творчих людей та бізнес-кластер Львова. Тут можна проводити культурні та бізнес-івенти, презентації, семінари, коуч-сесії тощо, або обрати для себе у календарі події на вільний вечір.

Фото: futura-hub.com.ua

Що важливо, зараз на Кульпарківській (від Наукової до Городоцької) змінюють тролейбусну контактну мережу. Тут застосовують сучасні європейські комплектуючі, які суттєво покращать рух, зроблять його швидшим та безпечнішим. Особливо це буде відчутно на перехрестях, зокрема кільцевих.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, це – перша реалізація ряду проєктів, які передбачає співпраця з ЄБРР щодо реконструкції ділянок контактної мережі. До вересня її планують повністю реконструювати за кошти Єропейського банку реконструкції і розвитку. Нині відбуваються вже фінальні роботи. 

«Якраз на вул. Кульпарківській можна буде повністю відчути, яким справді може бути тролейбус – зручним, тихим, екологічним і швидким. Також в межах саме цього проєкту мають створити (і вона вже фактично збудована) ділянку контактної мережі від вул. Героїв УПА до вул. Городоцької. Це дозволить невдовзі створити нові тролейбусні сполучення, які вже є в процесі розробки», – говорить він.

Не менш важливо й те, що Safe Town від компанії «Нова Оселя» планує розташування на своїй території 271 місце для паркування. Це стане можливим завдяки підземному та гостьовим паркінгам. У такий спосіб внутрішні двори житлового простору повністю виділені для відпочинку. 

А для тих, хто любить пересуватися на двоколісному, біля нового житлового комплексу – на вулиці Садовій, яку кілька років тому капітально відремонтували, – облаштували велодоріжки. Зручно буде їздити і на електросамокатах, які цьогоріч стали дуже популярним видом транспорту у місті. Окрім цього, вулицю Садову у межах ремонту розширили, там з’явилося нове асфальтне покриття, понад 80 паркомісць, підвищене перехрестя, громадський простір для мешканців, пологі з’їзди та заїзди на тротуар і пішохідні переходи.

40-45 хвилин пішки до центру Львова

Розташування ЖК Safe Town зручне для тих, хто любить ходити пішки – всього за пів години до самого серця міста. Дорогою у напрямку центру, приміром, на вул. Героїв УПА можна і перекусити, і попити кави. Вулиця розташована в історичній місцевості Львова і віднедавна там з’явилося чимало атмосферних закладів – ресторанів та кафе. Серед них:

Фото: unsplash.com

  • Late Breakfast Club – сучасний європейський ресторан сніданків, бранчів та обідів
  • Studio78.coffee – простора кав’ярня, де подають рамени і можна зручно працювати
  • Daily dose of mmm – ще один заклад, де подають бургери, суші, гарніри тощо
  • Чотири Чебуреки Prosecco Bar – тут чебуреки доповнюють просеко або іншими ігристими, мають цікаві рецепти та сезонні новинки
  • Живий хліб – кафе-пекарня, де випікають хліб на заквасках, приготованих самостійно та з натуральних інгредієнтів

5 хвилин до інноваційної школи

У мікрорайоні вулиці Кульпарківської є низка закладів дошкільної освіти, початкові та середні школи, як приватні, так і комунальні. Зокрема, на території ЖК Safe Town окреме приміщення виділять саме під приватний дитсадок. Діти зможуть займатися з педагогами, не покидаючи межі кварталу. Це буде зручно і для батьків, оскільки зекономить їхній час на добирання в іншу точку міста. Окрім того, територія внутрішніх дворів обгороджена, є цілодобова охорона та продумана система відеонагляду, що гарантуватиме цілковиту фізичну безпеку.

Що стосується позашкілля, то за 5 хвилин від нового житлового комплексу розташована інноваційна STEM-школа INVENTOR, на Окружній, 96. Це – позашкільна освіта нового формату для дітей від 3-х до 16-ти років. Тут вони навчаються за допомогою конструкторів LEGO Education, вивчають інженерію, початкову і практичну механіку, основи робототехніки тощо. Також проводять і онлайн-навчання, де юні програмісти та програмістки поринають у світ програмного забезпечення.

На вул. Любінській та вул. Караджича неподалік мікрорайону Кульпарківської розташовані школи з поглибленим вивченням фізики, математики. Йдеться про гімназію «Євшан» та фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. Івана Франка, випускники яких щороку входять до рейтингу тих учнів, які найкраще склали зовнішнє незалежне оцінювання. Цього року вони вкотре його очолили у Львові.

Фото-візуалізації надали в компанії «Нова Оселя»

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!