Навчитися нового. Де та які корисні навички можна освоїти в Києві

1071 0
Немає кращого способу додати барв та зробити наше життя цікавішим, аніж навчитися чомусь новому.

У Києві є безліч можливостей для того, щоб розширити свій спектр навичок та відкрити для себе нові захоплення. Чи мріяєте ви навчитися стріляти з лука, розтопити метал у ковальській майстерні, власноруч створити шедеври з глини на гончарному колі, або може відчути вітер у волоссі на мотоциклі, чи оволодіти мистецтвом екстримального водіння автомобіля – у Києві можна знайти цікаве для кожного.

«Твоє місто. Київ» підготувало добірку захопливих місць, де ви зможете навчитися цьому та багатьом іншим новим навичкам.

Стрільба з лука

У Києві є чимало місць, де можна захопливо провести час та навчитися стрільбі із лука, що виховує не лише спритність й влучність, але й сталеву витримку.

Ось кілька найкращих локацій, де ви під керівництвом досвідчених інструкторів кожен може повправлятися у влучності та відчути себе справжнім арчером. Незалежно від вашого досвіду, тут є щось для кожного, хто мріє освоїти це давнє мистецтво:

Target Archery School

Адреса: вулиця Магнітогорська, 1-А

Графік можливих записів: пн-нд: 10:00-20:00

Тир «Лучник»

Адреса: просп. Оболонський, 9-А (у приміщенні школи № 214); вул. Якубовського, 7-Д (школа № 227). Деталі на сайті.

Клуб стрільби з лука «Фенікс»

Адреса: вулиця Сирецька, 33, Київ, 02000

Графік роботи: пн-пт: 17:30-20:00.

Ціна за годину стрільби з луку стартує від 400 гривень.

Майстер-клас ковальства

Здавна, відоме мистецтво ковальського ремесла, яке зародилося декілька тисячоліть тому, і дотепер вражає своєю міццю та водночас елегантністю. У наш час усе більше українців прагнуть заглибитися в історію наших предків, зокрема через майстер-класи. Для багатьох це є не просто навчанням, а справжньою мрією, яка поєднує в собі творчість та майстерність. Незалежно від досвіду та рівня вмінь, у наступних локаціях є можливість реалізувати свої творчі амбіції та підкорити мистецтво ковальського діла:

Парк «Київська Русь»

Адреса: с. Копачів, Київська обл.

Графік роботи: пн-нд: 10:00-19:00

Вартість майстер-класу від 150 грн.

Музей живої історії «Мамаєва Слобода»

Адреса: вул. Михайла Донця, 2

Графік роботи: 10:00-18:00. Деталі на сайті.

 

Школа гончарного мистецтва

Не менш давнє мистецтво за ковальство – гончарство. Вироби, створені власноруч із глини, не лише прикрашають наше життя, але й мають практичне застосування. Ця давня традиція залишається актуальною і сьогодні, і гончарство стає все більше популярним видом мистецтва серед сучасних митців та любителів ручної роботи.

Якщо ви завжди мріяли навчитися гончарній майстерності, у Києві є чимало студій, де з радістю навчать учнів опанувувати техніку роботи з гончарним кругом, тож відвідувачі зможуть по-справжньому розслабитися та відволіктися від проблем.

На занятті можна буде виготовити унікальний виріб середнього середнього розміру (чашка, ваза або горщик), а після закінчення заняття роботи підсушать, випалять та глазурують. Потім їх можна буде забрати до себе в оселю.

Де:

Glynar

Адреса: вул. Лютеранська, 9/9

Графік можливих записів: пн-пт: 09:00-19:00; сб-нд: 10:00-18:00.

Арт-студія «Творча Кухня»

Адреса: вул. Митрополита Андрія Шептицького, 4-А (ТРЦ «Комод»); вул.Срібнокільська, 3-Г, ТРЦ «inSilver», 2-й поверх; вул. Борщагівська, 154-а, ТЦ «Аркадія», 2 поверх.

Графік можливих записів: пн-нд: 10:00-18:00.

KUST

Адреса: вул. Дегтярна, 7, офіс 2

Графік можливих записів: ср-нд: 12:00-18:30.

Їзда на мотоциклі з нуля

Якщо двоколісні металеві викликають захоплення та інтригу, а ви ніколи не сідали за кермо, хоча мрієте приборкати мотоцикл – радимо записатися до мотошколи. Досвідчені інструктори допоможуть вам здобути впевненість на дорозі та отримати навички, необхідні для безпечної їзди на мотоциклі. У Києві декілька мотошкіл пропонують спочатку пробний урок, аби впевнитись, що мотоцикл для вас, і звичайно ж повноцінні професійні курси для початківців.

Мотошкола «RsMoto»

Адреса: просп. Степана Бандери, 15-А, пров. Госпітальний; просп. Степана Бандери 34-В (картинг центр «Блокбастер»).

Графік роботи: 08:00-21:00 (за попереднім записом)

Пробне заняття – 600 грн / год.

Мотошкола «Pride»

Адреса: пров. Госпітальний, 55

Пробне заняття від 800 грн / год.

YellowRide

Адреса: вул. Грушецька (колишня полковника Шутова, 22); Київ, вул. Степана Бандери, 23

Графік роботи: 08:00-21:00 (крім понеділка).

Пробне заняття від 800 грн / год.

Додамо, усі вказані мотошколи надають не лише послуги пробних уроків, а й пропонують пройти повний навчальний курс з їзди двоколісних, аби скласти водійський екзамен на категорію «А». Для отримання більш детальної інформації, радимо скористатися активними гіперпосиланнями.

Курси стрільби

У зв’язку з війною та викликами нашого часу, серед цивільних спостерігається збільшення кількості охочих отримати навички з захисту та надання допомоги.

Невизначеність того, як ситуація буде змінюватись надалі, спонукає українців готуватися до будь-якого розвитку, зокрема й проходити вишкіл, щоб при потребі зберегти своє життя та дати відсіч. Тому обирайте для себе найбільш цікавий та корисний курс військової підготовки для цивільних з нашої добірки.

«Український Легіон»

Громадська організація «Український Легіон» навчає поводженню зі зброєю, надання домедичної допомоги у критичних ситуаціях та взаємодії з військовими підрозділами.

Навчання складається з чотирьох етапів: ввідного, початкового та базового. На ввідному учасники дізнаються про діяльність військ й опанують поводження зі зброєю, пересування на полі бою, домедичну допомогу та інше. Запис на цей етап відбувається кожні чотири тижні.

Під час навчання на початковому курсі вивчатимуться бойові дії в місті й в лісі, а також управління зв'язку. На базовому — заняття проводяться в складі навчальних підрозділів та з різною інтенсивністю залежно від можливостей учасників.

Реєстрація: анкета.

«Білий вовк»

Записавшись на курс «Рекрут» у центр спеціальної підготовки, ви зможете навчитись тактики бою у місті та на пересіченій місцевості, стрілковій підготовці. Там розкажуть основи протимінної безпеки й виживання в екстремальних умовах. Крім того, учасники опанують базові навички та знання тактичної медицини.

Заняття проводяться інструкторами ЦСпТП «Білий Вовк», які мають реальний бойовий досвід. В процесі учасники зможуть брати участь у спільних навчаннях з військовими підрозділами та взаємодіяти з іншими патріотичними організаціями.

Курс проходить на полігонах та аеродромах на території Києва та області.

Вартість: безкоштовно.

Реєстрація: за посиланням.

Створи себе сам

Громадське обʼєднання та Спортивно-стрілецький клуб Make Your Self (Створи Себе Сам), спільно з Центром підготовки цивільної самооборони проводить навчання з:

  • надання першої медичної допомоги;
  • поводження зі зброєю;
  • фізичної підготовки;
  • орієнтування на місцевості;
  • психологічної стійкості;
  • стрес-менеджменту.

Тренінги проводять експерти з цивільної оборони з України та з-за кордону, які також мають бойовий досвід.

Інструктори, що мають досвід війни та спортивних змагань, допомагають отримати навики користування та застосування зброї. Це включає як тренінги для власників зброї, включаючи вишкіл і курс вогневої підготовки, так і групові заняття для цивільних.

Тривалість тренінгів: 1,5-3 години – одне заняття (наприклад, курс для власників зброї може включати 12 занять).

Місце проведення: Київ, Київська область.

Вартість тренінгів: від 250 грн/год.

Реєстрація: на сайті.

Курси самооборони

Навчання самообороні є важливим аспектом особистої безпеки. У Києві існує кілька центрів, де містяни можуть навчитися відповідним навичкам. У цій підбірці ми наведемо кілька локацій, де навчають самозахисту.

Школа бойових мистецтв «Nippon Кempo»

Адреса: вул. Білоруська, 32

Графік можливих записів: пн-пт: 10:00-16:00, сб-нд: 08:00-16:00.

Зазначимо, школа проводить заняття із самозахисту не лише для дівчат, а й для чоловіків. Також є індивідуальні уроки для дітей.

Вартість: від 1500 гривень за 3 години.

 

Проєкт «Смілива» від «Фонду Маша»

У Києві вже майже рік фонд навчає дівчат-підлітків самообороні. Крім прийомів захисту, до курсу тренувань входить і психологічна підготовка. Зазначимо, організатори проєкту «Смілива» опікується питаннями домашнього насильства в Україні та надає допомогу жінкам, які постраждали від війни.

Вартість: безкоштовно.

Реєстрація: за посиланням.

Тренінги з надання домедичної допомоги

В Україні триває війна, і в умовах постійних обстрілів, кожен має володіти знаннями з надання домедичної допомоги. За організації КМДА, у місті проводять безкоштовні тренінги, які допоможуть без остраху надати першу допомогу постраждалому.

Навчання цивільних громадян навичкам надання домедичної допомоги відбувається на базі Навчально-тренувального відділу  КНП «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва», за адресою: вул. О. Тихого 89.

Тривалість курсу: 6 годин.

Телефон для запису: (044) 456-22-84 (час запису з 09:00 до 14:00), або через повідомлення на Facebook-сторінці.

 

Серія курсів від «Освітнього Хабу міста Києва»

Проєкт «Освітній Хаб міста Києва, зі слоганом: «Територія нових можливостей для кожного!», був започаткований Освітньою агенцією Києва КМДА, є відмінною цифровою платформою, яка допоможе здобути найбільш необхідні навички нашого часу – критичне мислення, креативність, емоційний інтелект, здатність приймати ефективні рішення, клієнтоорієнтованість, ведення переговорів, стресостійкість та багато іншого.

За допомогою мультимедійних курсів можна визначити власну професоорієнтованість. Так як курси створені спільно з роботодавцями, після проходження навчання є можливість скласти практичний екзамен та отримати відповідний сертифікат. Окрім цього, після закінчення навчання студент чи студентка увійдуть до Кадрового Резерву Києва, що може допомогти отримати роботу у столиці.

Вартість: безкоштовно.

Школа екстримального водіння або дрифту на авто

Зрозуміти фізику автомобіля та безпечно його пустити «боком»: таких навичок не навчать в автошколах, утім такі уроки – чудова можливість опанувати автомобіль досконало. Крім підвищення особистого досвіду водія, екстремальне водіння є розвагою. Воно здатне подарувати учаснику не лише дозу адреналіну та багато яскравих емоцій, а й цілком практичні навички – заздалегідь передбачати небезпечні ділянки на дорогах та опрацювання прийомів, що в майбутньому допоможе оперативно реагувати на аварійні ситуації, уникаючи зіткнень та перекидань.

Академія водійської майстерності (на авто провайдера, 1,5 години) – 4000 грн

Адреса: с. Чайки, Київська обл., вул. Авіаконструктора Антонова, 2 (автодром «Чайка»)

Графік можливих записів: пн-нд: 08:30, 11:00, 14:00, 16:30

Школа професійного водіння «Корда-профі»4000 грн/1,5 год

Адреса: Кільцева дорога, вул. Метрологічна, 14

Графік можливих записів: пн-нд: 07:00-16:00.

Майстер-класи кондитерського мистецтва

Насамкінець трохи смачного-їстівного мистецтва – створення солодких шедеврів. Незалежно від вашого досвіду в готуванні, найдосвідченіші кондитери проведуть вам майстер-клас та привідкриють завісу (а може й секрети) приготування найсмачніших тортів, цукерок, печива та інших солодощів самостійно.

У цій добірці ми наведемо кілька чудових місць, де ви зможете навчитися кондитерському мистецтву, від базових навичок до вишуканих технік та дизайну солодощів.

Кулінарна Майстерня - Кулінарна школамайстер-клас капкейків

Адреса: вул. Михайла Максимовича, 3-Г. Деталі на сайті.

Львівська майстерня шоколаду

Адреса: Андріївський узвіз, 2-Б

Графік можливих записів: вт: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00; сб-нд: 10:00, 12:00. Усі деталі на сайті.

Dolceteka by Bassano

Учасники відвідають індивідуальне заняття, де зможуть навчитися на вибір готувати мармеладки, морозиво або італійське тирамісу за класичним рецептом.

Кожен учасник приготує по одній порції солодощів. Наприкінці майстер-класу гості зможуть скуштувати свої вироби на місці або забрати їх із собою

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100

Графік можливих записів: пн-нд: 10:00-20:00.

Ігор Ющенко

Обкладинка: Дмитро Тарадайка

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!