Контроль витрат та чисте місто: у Львові назвали найкращі студентські стартапи

3288 0
2 місяці навчання та шаленої роботи, сотні амбітних ідей, 10 відібраних проектів та заслужені переможці: минулого тижня у Львові стали відомі найкращі студентські стартапи програми Startup School University Edition. Про те, як студенти перевіряли свої ідеї «на міцність» перед фінальними виступами та детальніше про проекти-переможці – читайте в нашому підсумковому матеріалі #LetsStartup!

Startup School University Edition – це безкоштовний курс для студентів по запуску власного стартапу. Він допоміг за 2 місяці перевірити бізнес-гіпотезу та знайти перших клієнтів. У попередньому матеріалі ми розповіли та показали, як учні школи слухали лекторів у різних локаціях та шукали однодумців. Після цього упродовж 2-х тижнів студенти приходили в Startup Depot та готувались до фінального виступу перед суддями та великою аудиторією.

«Після семінарів ми зустрічалися два рази на тиждень. Ми використовували методику Scrum (це кістяк процесу, який включає набір методів і попередньо визначених ролей, ред.)  ми збирали команду, на початку тижня вони розповідали, що робитимуть, а в п'ятницю приходили і говорили про те, чого досягли, що зробили і що будуть робити далі. Після цього ми пропрацьовували найболючіші питання, що виникали протягом тижня. А після третього тижня, коли прийшов час, щоб підготуватися до презентації, ми почали формувати  досягнення з відображенням їх проблем  ринку, конкурентів, думали, що потрібно надалі  інвестиції, або, можливо, люди в команду»,  розповідає Роман Зварич зі Startup Depot, який весь час працював з командами.

«Як наслідок всього навчання, наші цілі істотно змінилися, тому що ми навчилися бути більш прагматичними. На початку ми хотіли зробити гарне обслуговування для міста, але тепер ми знаємо, як на цьому можна ще й заробити і як наш проект може продовжувати працювати і розширюватись в інші міста і країни»,  розповідає Микола, учасник школи.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

Отож, протягом 2 місяців стартапи перевіряли бізнес-гіпотезу, щоб 24 листопада виступи перед журі та сказати, чи продовжать вони працювати над ідеєю, чи закриють проект. Під час фінальних презентацій члени журі визначили переможців. Перше місце дісталось проекту Uprise – унікальний конвертер валют. Також цей туристичний сервіс підтримали всі присутні в залі і Uprise отримав найбільшу кількість оплесків. Друге місце – за стартапом Clean City.

Uprise: як це працює

Під час презентації хлопці вже демонстрували демоверсію. Суть стартапу в тому, щоб людина, яка перебуває в іншій країні, за допомогою мобільного додатку могла зорієнтуватись, скільки коштує товар в її рідній валюті.

Демоверсія додатку Uprise 

«Вкінці цього місяця ми вже плануємо запустити тест програми і через 2 місяці плануємо повністю запускати програму та набирати людей в команду. Зараз шукаємо інвесторів для маркетингу та дизайну», – розповідає Нор, співзасновник стартапу.

Clean City: чисте місто, задоволені перевізники

Засновники стартапу Clean City пропонують перевізникам скористатись їхніми послугами спеціальних датчиків для сміттєвих контейнерів. Як це працює: датчики кріпляться до контейнера, і компанія-перевізник їхатиме забирати сміття тільки туди, де спеціальний датчик показуватиме, що контейнер переповнений. Це допоможе не витрачати час та бензин для машин компанії-перевізника, а це, в свою чергу, допоможе їм економити кошти та впливатиме на якість роботи. Зараз хлопці хочуть вести активні переговори саме з перевізниками та вдосконалювати свій стартап.

Rekl.be: музика для всіх

Третє місце дісталось сервісу Rekl.be: хлопці знайшли вирішення проблеми прослуховування музики для великої компанії. Скільки людей – стільки й музичних смаків, новий сервіс, які розробили студенти, синхронізує плей-листи всіх присутніх, та дозволяє насолоджуватись різноманітними піснями своїх друзів. 

Rekl.be - це перший музичний сервіс, який дозволяє користувачам створити груповий плей-лист з мінімальними цінами. Процес займає кілька секунд. З Rekl.be ви більше не витрачатимете час на вирішення того, яку пісню грати. Замість цього ви можете більше часу провести з сім'єю чи друзями.
 

Детальніше – дивіться у сюжеті:

 

Проект Startup School University Edition реалізовується за підтримки Startup Depot. Lviv Business IncubatorPolish aid та IRM (Інститут розвитку міст в Кракові).

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!