Енергоефективні будинки з басейном на даху. Як у Львові забудовник впроваджує інновації

13353 0
В Європі відмовляються від металопластикових вікон, не утеплюють будинки пінопластом і йдуть у напрямку пришвидшення будівництва, енергоефективності та екологічності. Такі європейські тенденції у будівництві житла привіз до Львова з Мюнхена Назар Максименко, директор девелоперської компанії «Валенс».

«BAU – провідна виставка архітектури, матеріалів та будівельних технологій з аудиторією понад 200 тисяч відвідувачів з усього світу. Виставка проводиться в Мюнхені раз на два роки, починаючи з 1964-го року»

 

Назар Максименко

«Вже втретє ми їздимо на найпотужнішу в Європі будівельну виставку BAU і кожен раз звідти щось привозимо. Чимало цікавих ідей, багато нових матеріалів. Виставка надихає, в Європі використовують зовсім інші матеріали, зовсім інші проектні рішення», – ділиться враженнями Назар Максименко.

Інноваційність

В Європі активно розвивають сегмент експлуатованих терас та дахів. Сади на дахах, бігові доріжки вже є і в Україні, цим вже не здивуєш. Проте, басейнів на дахах ще немає. Після повернення з виставки ми змінили один з наших проектів – таунхауси «Династія». Там хочемо використати ідею, якою запалились в Мюнхені: облаштуємо вбудований басейн на даху котеджу в межах тераси. Для цього повністю переробили проект: зміцнили перекриття, запланували технічні приміщення для обладнання. Сама конструкція басейну вже убезпечує від протікань даху. А кімната під басейном буде ще теплішою, бо основа під басейн додає додаткову теплоізоляцію. Ми готові рухатись в напрямку Європи.

На виставці в Мюнхені

Пошук ідей

Ми постійно в пошуку новинок у будівництві та архітектурі. Зараз плануємо поїздку на архітектурну виставку в Барселоні. Головна ціль відвідування таких виставок – відслідковувати тенденції в будівництві та архітектурі. Будівельна сфера жива та інноваційна, вік безликих новобудов закінчився, зараз люди прагнуть комфорту, екологічності та енергозбереження. Ми в проектуванні будівництва вже понад 9 років (в структуру компанії входить проектна організація «Валенс груп» - прим. ред.), але завжди шукаємо свіжі рішення по всьому світу.

На виставці в Мюнхені

Комфорт по-європейськи

Для європейців у житлі головне – це зручність, затишок, коли немає нічого зайвого та все під руками. Щоб успішно розвиватись, потрібно починати з проектування. Саме тому планування – це перший важливий етап в будівництві: спальня на сході сонця, вітальня – на заході, сходова клітка – на півночі, адже сонця там не потрібно. Ми побачили, що людям подобається наше планування і воно вирізняється серед інших. Мій особистий улюблений проект в плані планування – це котеджне містечко «Вишня» у Зубрі. Зовсім інше, але теж надзвичайно ергономічне планування – це в котеджах «Козирна  вісімка» в Сокільниках. Над кожним проектом працює мінімум 4 архітектори.

Енергоефективність на першому місці

Європа рухається в напрямку енергозбереження, зменшення часу будівництва та екологічності. В Україні це майже нереально, в нас немає такого державного напрямку в енергозбереженні і екології, як там, та і люди зараз не завжди готові платити за 100% європейську якість. Базис енергоефективності – товсті стіни – мінімум 360 мм, шар утеплення стін – 100-150 мм, даху – 200-300 мм. До прикладу, від пінопласту у Європі вже давно відмовились саме беручи до уваги його неекологічність. Ми зараз переходимо саме на мінеральну вату, що робить наші новобудови ще більш екологічно чистими та енергоефективними. Також перевагу надаємо керамічним блокам, а не цеглі. Це дорожче в 3 рази, і ми йдемо на ці витрати. Самі возимо з Європи керамоблок, розмитнюємо, отримуємо сертифікати, і будуємо теплі будинки.

На виставці в Мюнхені

Будівельні матеріали за європейськими стандартами

Ми побачили, що всі матеріали та будівельні технології мають відповідати трьом критеріям: швидкість будівництва, енергоефективність, екологічність. До прикладу, ті самі керамічні блоки: вони мають великий розмір, щоб швидко будувати, вони теплі, щоб економити надалі, та екологічно чисті. І так кожен матеріал чи технологію, які ми привозимо з Європи, можна розкласти за цими показниками.

Відмова від пластикових вікон

У Європі відмовляються від ПВХ-вікон, використовуючи дерев’яні або алюмінієві з широким профілем. Це забезпечує кращу тепло- і шумоізоляцію. В Україні забудовники тільки починають переходити від однокамерних склопакетів і вузького 4-камерного профілю до 2-х камерних склопакетів і 5-ти камерного профілю. А про алюмінієві вікна ще навіть і не чули, а якщо чули, то не ризикують через їхню вартість. На всіх об'єктах компанії «Валенс» стоять якісні європейські 2-х камерні енергозберігаючі вікна з п'ятикамерним профілем, а після виставки спілкуємось з виробниками алюмінієвих вікон і плануємо ставити їх на об’єкти преміум-класу.

Довідка.

Девелоперська компанія «Валенс» входить до групи компаній з дев’ятирічною історією разом з проектною організацією «Валенс Груп» та будівельною компанією «БМ Комфорт». Компанія «Валенс» цього року отримала нагороду «Відкриття року» на престижній премії «Люди Львова». Один із комплексів компанії вже ввійшов до рейтингу «ТОП-5 новобудов Львова» за версією професійного журналу про новобудови «PRO Development».

Компанія «Валенс» – девелоперська компанія повного циклу. Виконує комплекс робіт від створення концепції і пошуку земельної ділянки, до подальшого продажу, здачі в оренду або управління готовим об’єктом. На всіх об’єктах працює авторський нагляд, передбачений контроль зі сторони проектної організації, й присутня стороння організація, що займається технічним наглядом. Наявні проекти: таунхауси «Династія» (проект преміум-класу, який увійшов до рейтингу «ТОП-5 новобудов Львова»); котеджне містечко «Вишня», 32 сучасних комфортабельних котеджів у Зубрі; котеджний комплекс «Козирна вісімка», вісім сучасних зблокованих котеджів в Сокільниках.

Контакти: пр-т В.Чорновола, 45а, корп. 12

(067) 700 08 08

Партнерська публікація

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!