Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

Напад Росії на Україну. Оперативна інформація. Оновлюється

8468 0
Тvoemisto.tv повідомлятиме і оновлюватиме для вас всю інформацію про російський наступ і вторгнення в Україну.

Коли почався наступ

Президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Про це він повідомив у трансляції, яку вів канал «Росія 24». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

 «Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета  захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму, і для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України, а також переказу суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, у тому числі та громадян РФ», – заявив він.

Сьогодні, 24 лютого, о 5.00 збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних Сил України.

Водночас агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону та на межі з ТОТ АР Крим.

Сили оборони надають відсіч спробам противника прорвати кордон. Російські війська несуть втрати. В районі проведення ООС збито 5 літаків ВКС РФ та 2 вертольоти, підбито 2 танки, знищено кілька вантажівок ЗС РФ.

В Україні запровадили воєнний стан

На всій території України вводять воєнний стан. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців. 

Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який вводять на всій території країни або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної та військової влади повноважень, необхідних для відвернення загрози, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Детальніше читайте тут.

Що у Львові?

Сьогодні вранці близько 7.30 від ДСНС України було отримано сигнал «Повітряна тривога». За сигналом включили систему оповіщення у Львові та області. Сигнал «Увага всім» передавався через гучномовці та всі наявні засоби оповіщення. 

Громадян закликають зберігати спокій, залишатися за можливості вдома та слідкувати за повідомленнями органів влади.

Карту укриттів у Львові ви можете знайти тут, а що потрібно взяти з собою у тривожну валізку, знайдете тут.

Через введення воєнного стану в Україні, сьогодні вранці, 24 лютого, школярів львівських навчальних закладів перевели на дистанційне навчання.

Ворожі війська обстріляли три військові частини на Львівщині – у Бродах, Новому Калинові, що на Самбірщині і у м. Кам'янка Бузька.

«Атаковано три об’єкти на Львівщині. Це є військова частина у Бродах, військова частина у Новому Калиневі і Кам’янка Бузька», – повідомив керівник обласного департаменту комунікацій та внутрішньої політики Дмитро Посипанко.

Львів'ян попереджають про ймовірну появу диверсантів на вулицях. Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що люди у камуфляжній формі із червоною стрічкою можуть бути диверсантами. Відповідне повідомлення він отримав від антитерористичного штабу. Якщо зафіксували осіб із підозрілою поведінкою – одразу повідомляйте на 102. Мешканців закликають бути пильними та обережними.

Львівський аеропорт не піддавався атаці

Територія аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького перебуває під посиленою охороною, щоб не допустити приземлення ворожих літаків. Про це сьогодні, 24 лютого, під час брифінгу повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

«Львівський аеропорт поки що не піддався атаці. Він посилено охороняється, щоб не дати противнику можливість приземлити власні повітряні судна», – каже Максим Козицький.

Також, за його словами, людям варто зберігати спокій, не панікувати. Особливо пильними та уважними мають бути ті, хто мешкає поблизу військових об’єктів. Людей, які живуть на таких територіях, закликають перевірити найближчі укриття та не відходити від дітей.

«Не панікуйте, не створюйте черги у магазинах та автозаправках, пропускайте авто екстрених служб на заправках. Зв’язок є, але можуть бути перенавантажений. Служба екстреної допомоги та медицини повністю мобілізовані, мають запаси ліків, перев’язочних матеріалів», – каже голова ЛОДА.

Як продовжується наступ?

Російська військова техніка, в тому числі броньована, порушила державний кордон у чотирьох областях, в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській. Наступу російських військ через державний кордон передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка.

Біля Скадовська російські військові обстріляли українських прикордонників. В Умані на Черкащині снаряд російської артилерії влучив у центр міста, загинув один цивільний мешканець і 5 отримали поранення.

Натомість підрозділи Збройних Сили України знищили 4 російських танки на об'їзній дорозі під Харковом, а також військовий літак під Краматорськом. Українські військові відбили атаку у Щасті і взяли в полон російських окупантів. Над Вишгородом збитий російський вертоліт КА-52. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади. В районі Глухова військові застосували ПТРК «Javelin» та знешкодили  колонну техніки РФ – 15 танків Т-72. На напрямку Рудня (Білорусь) – Виступовичі (Україна) ворог зазнав втрат: знищено 5 бронетранспортерів та автомобіль. Біля Гостомеля Збройні Сили України знищили 2 російських гелікоптери.

Інформація оновлюється

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!