Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

Нащо Львову неприбуткові паркінги?

2528 0
У Львові працюють над тим, аби підняти плату за паркування, а також відкрити нові парківки у центрі. Проте, чи є зміст створювати нові платні парокомісця, якщо кошти з уже існуючих до місцевого бюджету не надходять у повному обсязі? Tvoemisto.tv на прикладі вулиці Чайковського розповість, як у центральній частині функціонують паркінги та з’ясує, чи справді на цій вулиці середня завантаженість паркінгу становить 9%.

Паркінги без прибутку

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза під час дискусії «Паркування у Львові: проблеми та перспективи», яку 21 січня цього року організувало Tvoemisto.tv, зазначив, що у центрі міста є лише один прибутковий паркінг – на вулиці Валовій.  Решту паркінгів, які обслуговує його підприємство, зокрема на вулицях Дорошенка, Коперника, Словацького, Гнатюка, Чайковського, Січових Стрільців, Костюшки, Винниченка, проспекті Шевченка, площах Міцкевича, Двірцевій та Липневій, а також на Високому замку - збиткові.

Візьмемо, для прикладу, вулицю Чайковського. У додатку до «Розрахунку тарифу на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортними засобами, що надаються ЛКП «Львівавтодор», зокрема зазначено, що середній коефіцієнт завантаження майданчика на цій вулиці у 2015 році становить 0,09 від загальної кількості паркомісць. Вирушаємо на Чайковського, щоб пересвідчитись, чи дійсно цей паркінг пустує.

Скан-копія документів, надана ЛКП «Львівавтодор» депутатам ЛМР

Понеділок, 11:00 год., вул. Чайковського. Вздовж вулиці припарковані автомобілі. Деякі з них – з порушенням правил дорожнього руху. Вільними є лише окремо відведені місця для інвалідів.

Паркомат для оплати встановлений на початку вулиці, на розі з проспектом Шевченка. Ще один знаходиться на перетині з площею Маланюка. Та як платять водії?

Початок вулиці Чайковського

Чого не знають водії?

Водій чорної Toyota Camry на вул. Чайковського тримає у руках повідомлення про накладення адмінштрафу за неоплату послуги паркування. Він виглядає доволі розлюченим і не називає свого імені. За його словами, це службовий автомобіль, а сам він привіз документи в Об’єднання профспілок Львівщини, що знаходяться поруч, на просп. Шевченка, 7. Водій каже, що штрафу платити не планує. Водночас, він нарікає на те, що тепер немає паркувальників, яким можна було заплатити готівкою за паркування: їх тепер замінили паркомати.

Ще одна водійка, пані Уляна, висловлює нам своє незадоволення загальним станом паркування у місті. Дорогою до паркомату розповідає, що неодноразово намагалась заплатити за паркування у різних ситуаціях, однак паркомати не завжди працюють.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк, у суботу та неділю паркомати на більшості майданчиків для паркування справді можуть не працювати. Платне паркування у Львові здійснюється з 8:00 до 19:00 год. з понеділка по п’ятницю (на пл. Міцкевича ще й у суботу, на вул. Валовій – цілодобово). В інший час оплату за паркування на цих майданчиках не вимагають.

Чек за паркування

Водії несвідомо можуть також порушувати деякі правила паркування у платних зонах у Львові, за що їх можуть оштрафувати. Паркування у майже всіх платних зонах оплачується з першої хвилини. Тариф на паркування становить 4 грн/год. у першій зоні та 2 грн/год у другій. Винятком є лише вул. Валова, де водіям надається безкоштовно перші 15 хв (вони використовуються для того, що якщо на даній парковці немає вільних місць, водій не платив за час перебування). З моменту закінчення часу на чеку водію надається 10 хв. щоб залишити парковку.

Водночас, у «Львівавтодорі» визнають, що з рівнем оплати за паркування на вулиці Чайковського від пр. Шевченка до площі Є. Маланюка є певні труднощі, хоч і не можуть пояснити їх причину. «На вулиці Чайковського є 37 паркомісць. Ми поставили один паркомат і збираємо кошти та фіксуємо порушення лише на 20 місцях, ближче до проспекту Шевченка», - каже Сергій Париляк.  

Журналіст Tvoemisto.tv особисто переконався, що справді не усі водії, які припаркували свої авто, оплатили послугу. Наприклад, іноземець Фарід не заплатив, пояснивши англійською, що він не місцевий, і не знає, як і де це зробити. Дивувало іноземця також, що паркомати не видають решту, а карткою не завжди можна скористатись.

На парковках бракує штрафувальників

З порушниками, що не платять за паркування, борються штрафами. Щодня «Львівавтодор» становить лише близько 20 протоколів. Їх оформленням займається комісія у складі інженера відділу паркування та ще двох паркувальників. Поки що парковками ходить лише одна комісія. Невдовзі їх буде дві. Саме вони виписали попередження водію Toyota Camry.

На комунальному підприємстві хотіли б, щоб показник складених адмінпротоколів зріс до 200-300 одиниць на день, адже водіїв, які порушують правила, є вдосталь. Однак, окрім самого складання протоколів, ще слід їх «довести» до самої сплати штрафу. Після фіксації порушення, дані передають до департаменту житлового господарства та управління транспорту та зв’язку. Той, у свою чергу, передає їх поліції, яка повертає їх із даними про власника автомобіля. Лише після цього цей протокол потрапляє до адміністративної комісії виконкому, яка розглядає справи про адміністративне порушення і накладає штраф. Його сума становить від 136 до 204 грн. 4 грн від суми штрафу отримує оператор парковки. Решту – міський бюджет. Такі “мандрівки” документів інколи займають достатньо велику кількість часу, тож в деяких випадках штраф можуть і не стягувати через те, що минув час для його накладення.

Повідомлення про штраф

В ЛКП «Львівавтодор» вважають, що штрафи – це добрий спосіб наповнення бюджету. Водночас, якщо водій паркуватиметься на платній парковці щодня по декілька годин і не платитиме за неї, а штраф йому випишуть лише один раз на місяць, то ніякого стимулу платити за паркування погодинно в нього не буде.

Задля збільшення надходжень можуть підвищити тарифи на паркування

Поряд з тим, що в ЛКП «Львівавтодор» не можуть зібрати в повному обсязі кошти з тих парковок, що в них вже є, саме підприємство має намір отримати додатково ще чотири локації для платного паркування. Мова йде про майданчики на вулицях Низький замок, Театральній, Вірменській, Лесі Українки. Загалом, це 63 нові місця.

Крім того, підприємство вирішило звернутися до Львівської міської ради з проханням підняти вартість паркування у першій зоні до 10 грн. за годину, в другій – до 5 грн/год, і дозволити «пільгове паркування» для мешканців центру міста лише поблизу свого будинку, а не по всьому центру. Підняття тарифу пов'язують з високими витратами на встановлення паркоматів. На кожні 20 місць парковки слід встановити паркомат. Його вартість починається від 77 тис. грн. Паркомат, який дає можливість оплатити паркування банківською карткою, коштує 115 тис. грн.

Навряд чи підняття вартості паркування у Львові збільшить надходження до бюджету. Водійка пані Уляна каже, що готова платити й 10 грн за годину паркування. В ЛКП «Львівавтодор» вказують на те, що тоді і штраф за неправильне паркування мав би піднятися, хоча й його розмір може змінити лише Верховна Рада.

«Паркувальники нічого не зможуть зробити, якщо наші люди не почнуть свідомо платити. Хіба що підніметься штраф, а не буде 130 грн. Вони там паркуються щодня, а попадаються раз на місяць. Їм вигідно. Це не є штраф», – підсумував Сергій Париляк.

Підготував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!