Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Удар «шахедів» по Львову. Що летіло на Львівщину та куди влучили

3830 0
Ворожі «шахеди», які атакували Львів цієї ночі, поцілили у комерційні складські приміщення.

Під час повітряної тривоги, яка почалася о 03:40 і тривала майже 2,5 години, Львівщину атакували дрони-камікадзе типу «шахед». Є три влучання у промислові склади у Львові. На щастя, без загиблих. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У вівторок, 19 вересня, о 03:40 на Львівщині пролунав сигнал повітряної тривоги. Мешканців закликали пройти в укриття, адже була загроза ракетного удару.

О 04:35 у Львові пролунав перший вибух.

«У частині Львова гучно. Не називаємо локацій. Нічого не фотографуємо і не знімаємо! Інформаційна тиша», – написав Максим Козицький.

О 04:49 міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про загрозу повторної атаки.

О 05:00 пролунала чергова серія вибухів. 

«Чути вибухи! Внаслідок удару на території Львова фіксуємо загорання на промисловому складі. Всі відповідні служби виїхали на місце. Працюємо за протоколом», – зазначив міський голова о 05:24.

Станом на 06:15 було відомо лише про одного постраждалого, з-під завалів дістали хлопця 26 років. У постраждалого відкритий перелом кінцівки, його госпіталізували.

О 09:54 під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі.

Ще одного 26-річного чоловіка, що постраждав під час атаки росіян вранці 19 вересня, госпіталізували в лікарню Першого медичного об’єднання Львова з переломом гомілковостопного суглоба та забоєм легень. 

Також постраждав 68-річний чоловік. У нього різана рана правої стопи, медики допомогли йому на місці.

Станом на зараз на місці події працює близько 125 рятувальників та понад 30 одиниць спецтехніки, написали в ДСНС.

Що летіло на Львівщину

За попередньою інформацією, у напрямку Львівської області летіло 18 дронів-камікадзе типу «шахед». 15 із них Сили ПВК «Захід» збили. Сім збили безпосередньо у повітряному просторі Львівської області. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. У повітряних силах ЗСУ зазначили, що дрони запускали з Приморсько-Ахтарська.

Куди влучили

Ворожі «шахеди», які атакували Львів цієї ночі, поцілили у комерційні складські приміщення. Збитки становлять сотні мільйонів гривень.

«Знищено 3 складські приміщення. Це склади з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія КАРІТАС-СПЕС», – розповів міський голова. 

Як повідомив депутат Львівської міськради Євген Бойко, днями цю гуманітарну допомогу через Кардинала Краєвського передали місту з Ватикану.

Наталія Вареник

Фото: ДСНС

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Війна і наступ Росії

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!