Куди піти з дітьми у вільний час. Топ-10 локацій для відпочинку в Києві

61735 0
У Києві є безліч місць, де ви можете провести час разом з вашими дітьми. Шукаєте ідеї для активного та цікавого відпочинку зі своєю дитиною в Києві?

«Твоє місто. Київ» підготувало добірку цікавих і пізнавальних локацій у столиці, які подарують незабутні спогади дитині та дозволять наповнити її дозвілля низкою захопливих емоцій та веселощів.

Київський зоопарк Kyiv Zoo

 

Так як осінь ще довго радуватиме киян теплою погодою, піти на прогулянку до зоопарку буде чудовим рішенням. Крім звичних вольєрів, де мешкають десятки звірів, є тераріуми та навіть невелика контактна ферма, тому в дітей буде гарна можливість не лише подивитися на тварин, а й подружитися з ними. У програму розваг можна включити й атракціони, які розташовані на території.

Зоопарк працює з вівторка до неділі з 10 ранку до 17 вечора, у понедолік – із 12 години.

Ціна: від 50 грн (діти до 6 років – безкоштовно), деталі на сайті

Де: проспект Берестейський, 32.

Океанаріум «Морська казка»

 

Якщо дитині подобається підводний світ, похід в океанаріум стане для неї справжнім святом. На вході до музею відвідувачів зустріне старий пірат, який розповість про мешканців підводного царства та проведе вас за двері, де ви опинитеся у скляному тунелі, оточеному сотнями жителів дна: акулами, скатами, черепахами, медузами, морськими зірками та їжаками, губками та сотнями різнокольорових рибок.

Окрім цього, у галереї експозиції є затоплений дерев’яний корабель, в ілюмінаторах якого розміщена ще одна експозиція – справжній 6-метровий кораловий комплекс з його природніми мешканцями.

Підводний світ «Морської казки» подарує дітлахам різного віку незабутні враження від відвідування. Дитині точно сподобається!

Океанаріум розташований за адресою: вул. Андрія Малишка, 3 (ТЦ Дитячий світ).

Ціна: дитячий (3-13 років) – 250 грн (до 2 років вхід безкоштовний), дорослий (з 14 років) – 300 грн.

Графік роботи: пн: 10:00 – 15:00, вт – пт: 10:00 – 19:00, сб – нд: 10:00 – 20:00.

Музей медуз

Музей медуз – це ще одне місце з мешканцями підводного світу Києва. Він розташувався у самому центрі столиці – на вулиці Хрещатик, 7.

У музеї відвідувачів очікуватиме захоплива подорож по різноманітним видам медуз, від маленьких до величезних, від кришталево чистих до неймовірно кольорових. Тут розкажуть, скільки відомих людству видів медуз мешкає на планеті, які із них смертельно отруйні, а яка медуза, узагалі, – єдина безсмертна істота на планеті. Кожен особисто побачить екзотичну колекцію медуз, зможе поспостерігати за їх неквапливим танцем у акваріумі та дізнатися багато цікавих фактів про них.

Графік роботи: вт – пт: 12:00 – 20:00, сб – нд (святкові дні): 10:00 – 21:00.

Ціна: дитячий (5-17 років) – 180 грн (до 5 років вхід безкоштовний), дорослий – 220 грн.

Київський планетарій

 

Любите вдивлятися у нічне небо, марите неосяжним космосом та замислюєтеся, чи є там життя? Побачити на власні очі та відповісти на свої питання ви зможете, занурившись у захопливий, незвіданий світ космосу, який розкриється перед вами у столичному планетарії. Це місце, де дорослі та діти мають можливість побачити таємничий всесвіт із зовсім іншого ракурсу.

Київський планетарій – це не просто місце для вивчення зірок і планет, це цілеспрямований космічний «полігон» для розваг та освіти. На відвідувачів тут чекатиме багато цікавих речей: від астрономічних лекцій та ділових семінарів до захопливих космічних виставок та неймовірних показів у купольному залі.

У планетарії ви зможете порозглядати зірки, планети та інші небесні об'єкти, ніби ви самі знаходитесь в космосі. Також планетарій пропонує освітні програми для дітей, де маленькі дослідники можуть вчитися про космос та зорі у надзвичайно цікавий спосіб.

Планетарій розташований за адресою: вул. Велика Васильківська, 57/3.

Вартість відвідування одного шоу стартує від 200 гривень. Програму заходів можна переглянути на сайті.

Fly Park

 

Fly Park – одна з найкращих локацій у Києві для дітей, яка поєднала розваги для різних вікових груп і клубів «за інтересами». На території парку можна провести цілий день, змінюючи десятки видів активності. Серед найцікавішого: лабіринт із басейном і кульками, ігрові будиночки, машинки, толокар та тарзанка; батутна зона для дітей і дорослих з поролоновою ямою; майданчик з Xbox і VR-технологіями; TikTok-зона з професійним обладнанням для створення контенту, а також регулярні майстер-класи та інтерактивні програми з аніматорами.

Fly Park є ідеальним місцем для організації днів народження, корпоративних заходів або просто для активного відпочинку у колі друзів та родини.

Вартість дитячого квитка у будні – 200 грн (у вихідні – 250 грн).

Адреса: Даринок (вул. Якова Гніздовського, колишня Магнітогорська); ТРЦ Dream Town 2.

Графік роботи: пн – нд: 10:00 – 21:00.

Дитяче місто професій «KidsWill»

 

Чого не вчать в школі – вчать у місті професій. У дитячому місті KidsWill кожна дитина зможе на кілька годин стати дорослою і самостійною: влаштуватися на роботу, заробляти гроші та витрачати їх на власний розсуд. Як щодо ролі телеведучого або лікаря, журналіста або поліцейського? У зменшеній версії дорослого світу, граючи, можна познайомитися більш ніж з 90 різними професіями.

У KidsWill регулярно відбуваються тематичні свята з подарунками, конкурсами, квестами й імерсійними шоу з повним зануренням в казку. Також тут можна замовити дитячий День народження. Програми святкування з улюбленими героями мультфільмів та казок будуть цікаві для будь-якого віку.

Адреса: ТРЦ Art Mall (вул. Заболотного, 37).

Вартість вхідного квитка від 120 грн (перебувати в місті можна цілий день). Деталі на сайті.

Графік роботи: пн – нд: 10:00 – 20:00.

Боулінг і для дітей також

 

Не лише дорослі обожнюють поганяти кулі доріжками та позабавлятися падінням кегель. Відточувати влучність, змагатися, продумувати стратегію і просто веселитися діти та підлітки люблять не менше, ніж дорослі. Так, дітям вхід дозволено з 7-8 років, саме з такого віку вони вже вміло справляються із завданням. Тож відвідати з дітьми в боулінг є чудовою ідеєю, а наостанок й азартним та медитативним заняттям.

У Києві знайти доріжки можна одразу в кількох ТРЦ, зокрема в РЦ «Maximum», що поблизу ст. м «Харківська», «Flashbowl» (ТРЦ «Plaza Sport Outlet» біля ст. м «Почайна»), РЦ «Блокбастер», ТРЦ «Гулівер». Ціни за годину гри стартують від 200 гривень за наявності учнівського або студентського квитка. Детальнішу інформацію можна знайти за активними гіперпосиланнями.

Київська дитяча залізниця

 

Дитяча залізниця – затишна локація у Сирецькому парку, де реалізуються мрії та народжуються нові хобі, це місце, де діти по-справжньому можуть відчути себе залізничниками.

Тут діти мають можливість не лише спостерігати за потягами, але й самостійно працювати над їх обслуговуванням та управлінням: розсаджувати пасажирів у вагони, керувати рухом, та навіть брати участь у підготовці рухомого складу до подорожі.

Для батьків це також відмінна нагода відпочити та насолодитися часом на свіжому повітрі. Затишні кафе поруч з дитячою залізницею дозволять розслабитися, поки діти насолоджуються ігровими можливостями.

Київська дитяча залізниця – це весело, навчально та цікаво. Тут діти можуть отримати перший досвід роботи з рухомим складом та зрозуміти, як функціонує залізниця. Відсвяткувати день народження, провести вихідні чи просто весело провести час – дитяча залізниця завжди привітно вітає своїх маленьких гостей!

70-й сезон дитячої залізниці закриють наприкінці жовтня. До цього, потяги курсуватимуть парком по вихідних – з 10:30 до 18:50.

Вартість квитка для дорослого у загальному вагоні – 100 грн, для дитини – 50 грн. У ретро-вагоні повний квиток коштуватиме 120 грн, дитячий – 60 грн. Проїзд у вагоні класу «люкс» для дорослого – 150 грн, для дитини – 100 грн.

Експериментаніум

 

Хочете перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмару під стелю, намалювати візерунок маятником? А може мрієте посидіти за кермом справжньої пожежної машини, розібрати модель людини на запчастини? Усе це можна зробити у Музеї популярної науки і техніки «Експериментаніум».

Постійна експозиція музею налічує більше 250 інтерактивних експонатів і присвячена механіці, оптиці, електриці, магнетизму і акустиці. Окрім цього, в експериментаніумі є анатомічний відділ, відділи «Таємниці води» та «Новітні технології». Також у Музеї можна знайти оптичні ілюзії, головоломки, лазерний і дзеркальний лабіринти.

З інтерактивними експонатами відвідувачі власноруч будують мости без жодного цвяха, спостерігають зародження торнадо, створюють блискавку, змушують літати магніт і навіть зазирають у нескінченність. Тільки простягніть руку, щоб ввімкнути, повернути, розкрутити, натиснути, потягти, штовхнути, і на власні очі можна буде побачити, як працює фізичний закон, про який ішлося на шкільних уроках.

Кожен експонат супроводжує опис, який пояснює, як експонат працює і що демонструє, тому гуляти Музеєм можна самостійно.

Також для школярів «Експериментаніум» проводить тематичні екскурсії, під час яких детально розглядають окремі теми: електрика та магнетизм, природа звуку, світло та колір. Разом з учителями проводяться інтегровані уроки з різних предметів, лабораторні роботи відповідно до навчальних програм, гуртки з хімії та фізики.

Окрім всього цього, Музей організовує дитячі дні народження. Свято проходить у формі захопливого квесту за одним з 20 оригінальних сценаріїв.

Для тих, кому захочеться продовжити експериментувати вдома, у Музеї є магазин іграшок і цікавих подарунків, в якому можна придбати набори для експериментів та творчості, настільні ігри, конструктори, пазли та енциклопедії для дітей різного віку.

Організатори запевняють, що Музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» − це місце, де наука стає цікавою!

Адреса: проспект Степана Бандери, 6-д.

Графік роботи: ср – пт: 12:00 –18:00, сб: 11:00 – 18:00, нд: 11:00 – 19:00.

Ціна: діти від 3 до 16 років – 270 грн (у вихідні – 320 грн), до 3 років вхід безкоштовний; квиток для дорослих 290 грн (у вихідні – 350 грн). Деталі на сайті.

Пейнтбол

 

Відвідування пейнтбольного клубу може бути захопливим та корисним досвідом для дітей. Гра в пейнтбол вимагає руху, стрибків і швидких реакцій. Це сприяє фізичному розвитку дітей та покращує їхню витривалість. Пейнтбол – це командна гра, де необхідно співпрацювати з іншими гравцями, розробляти стратегії та вирішувати завдання разом. Гра вчить дітей лідерським навичкам та бути комунікативними, вона сприяє розвитку рішучості та самоконтролю.

Гра в команді в пейнтбол розвиває соціальні навички дітей, допомагає їм легше взаємодіяти з однолітками і налаштовувати контакти. Діти вчаться розв'язувати завдання і думати стратегічно. Ще з корисного – під час гри в пейнтбол діти вчаться дотримуватися правил та інструкцій і знаходити безпечні рішення. Пейнтбол може вплинути на інтерес дітей до спорту та активного способу життя. Участь у грі допомагає дітям вірити в себе та власні здібності.

Звісно, важливо забезпечити відповідну безпеку та нагляд за дітьми під час гри, а також враховувати їхній вік і рівень здібностей. Відповідні інструктори і обладнання забезпечать безпечний та захоплюючий досвід для дітей.

Деталі: X-PARK у парку «Муромець». Гра на 300 кульок коштує 450 грн.

Клуб «Ведмеді» на бул. Вернадського, 32. Один матч коштує 70-100 грн з людини. Кулі оплачуються окремо. Один матч коштує 150-200 грн з людини.

GANZ на ВДНГ, павільйон № 21. Пакет «Мінімальний» на 1 годину гри і 200 куль на кожного гравця коштує 350 - 400 грн з людини. Пакет «Стандартний» за 2 години гри та 500 куль коштує 650-700 грн.

Ігор Ющенко

Обкладинка: Дмитро Тарадайка

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!