10 думок фанів донецького «Шахтаря» про переїзд клубу до Львова

3687 0
Через окупацію частини Донбасу майже всі тамтешні футбольні клуби змушені були перебазуватися у безпечніші місця. Чинний чемпіон України донецький «Шахтар» не став винятком. Керівництво клубу вирішило, що команда має осісти у Києві. Однак більшу частину матчів донецький гранд все ж проводить у Львові. Як до переїзду донецького «Шахтаря» до Галичини ставляться фанати клубу, дізнавалося tvoemisto.tv.

Сергій з Мелітополя. 40 років, механік

Я спостерігаю за виступами улюбленого клубу лише по телевізору, тому мені немає різниці, де їм грати. Але зрозуміло, чому обрали саме «Арену Львів» – місцеві команди не відповідають рівню цього стадіону. А Київ – це місто тільки для одного великого клубу. «Динамо» з «Шахтарем» просто не зжилисьби!

Володимир з Києва. 22 роки, студент

Коли стало відомо про те, що «Шахтар» не буде грати в Донецьку, я був впевнений, що керівництво обере місто із Східної України, чи хоча б Київ. Але ніяк не очікував, що грати будуть у Львові. Спочатку мене налякала така новина, але після перших матчів стало зрозуміло, що «Арена Львів» добре впливає на гру. Це на100% відображають результати – «Шахтар» добре грає в чемпіонаті і вдома, і на виїзді. Однією з причин цього є фанати, які підтримують команду. А це може говорити тільки про одне – Україна є цілою і нероздільною, від Донецька до Львова.

Лада зі Слов’янська. 20 років, студентка

Якщо вони там залишились вже назовсім, то особисто мені було б дуже прикро. Все-таки, рідна команда, практично. І хоч я і не затята фанатка, але мені не байдуже, що з ними тепер буде. Так як в Донецьку грати – зовсім не варіант, то, в принципі, без різниці, де вони грають зараз. Головне, щоб потім повернулись. Якщо ні, то це буде зрада міста.

Ірина з Єнакієво. 54 роки, бухгалтер

Мені, як і багатьом вболівальникам «Шахтаря», хочеться, щоб вони грали вдома, але ситуація така, що це неможливо поки. Тому, де б хлопці не грали, ми підтримуємо їх завжди! І сподіваємось на швидке повернення додому. Ну а де грають – у Львові чи ще десь –, яка різниця? Я була у Львові – дуже красиве місто! Єдине, що не подобається – під час гри дуже багато політиканських лозунгів, які, м'яко кажучи, – некоректні. Футбол і політика – це різні речі. У нас на «Донбас Арені» такого не було! Всі дивились футбол, підтримували свою команду, а не того чи іншого політичного лідера. Дуже-дуже шкода, що ФК «Шахтар» ще не вдома. Успіху хлопцям і терпіння! Ми – разом!

Іван з Харкова. 26 років, підприємець

Я розглядав два варіанти, де може опинитися «Шахтар» – це Київ і Харків. Коли вперше почув про Львів, то подумав, що це жарт. Звичайно, стало моторошно – як львівські фанати приймуть нашу команду? Та ніяких проблем не виникло. Хіба що з тим, що до Львова довго добиратися іногороднім фанатам. Гравці теж задоволені, от лише результатів поки серйозних це не приносить. Важко у Львові когось серйозного обіграти, але думаю, що це тимчасове явище.

Марина з Краматорська. 18 років, студентка

Думаю, що зі сторони вболівальників це виглядає, як зрада. Хоча, не для всіх. Комусь важливо, щоб команда добре грала, а де вона базується, проводить матчі – це вже не важливо. А от тим, хто їздив на їхні матчі постійно – образливо, бо якщо хочеш подивитись, то потрібно їхати далеко. А сам ФК «Шахтар» можна зрозуміти. Гроші заробляти якось треба.

Анна з Маріуполя. 49 років, домогосподарка

Я вважаю, що «Шахтарю» не принципово, де грати – в Києві чи у Львові. Це дуже хороша команда і від того, що вона з Донбасу – її менше не люблять. Я думаю, це наш всеукраїнській колектив і неважливо, де він буде знаходитись. Головне, що в Україні!

Микита з Києва. 25 років, журналіст

Для моєї команди вибрали хороший стадіон, але видно, що його вибирали з політичних міркувань і це мені не подобається. Бо є багато відкритих запитань, на які ніхто не хоче давати відповіді. Чому команда, яка живе у Києві, грає «домашні» матчі у Львові? Що за безплатна допомога для «Арени Львів»? Зрозуміло, що на футболі знову спекулюють політики. Донецька команда у Львові – це такий собі крок показати, що Україна – єдина, а Схід і Захід разом. Оскільки, на гру «Шахтаря» зміна стадіону не дуже впливає, то я не проти переїзду. От ще би результати відповідали підтримці фанів.

Ілля з Чернігова. 21 рік, студент

У зв’язку з тим, що «Арена Львів» була задіяна в кращому випадку один раз на три місяці для матчів збірної України, а львівські «Карпати» через «нефартовість стадіону» відмовилися проводити домашні матчі на Арені, то перевезення «Шахтаря» до Львова для мене не стало несподіванкою. Наша команда не переймається про такі дурниці як фартовий чи нефартовий стадіон, одним пострілом «вбили» двох зайців: ми маємо можливість проводити домашні матчі на надсучасному європейському стадіоні, а ще приносити прибуток для «Арени Львів», котра тепер не заростає травою. Як продемонстрували матчі Ліги Чемпіонів, з фанатами та атмосферою проблем немає.

Михайло з Хмельницького. 19 років, студент

«Шахтар» у Львові мене не здивував. Це нелогічно, але стадіон європейського класу є тільки в Києві та Львові. Ще був у Донецьку, але зараз наша команда не може там грати. Нам не звикати багато їздити. Фанатський рух у Львові на високому рівні, тому з атмосферою проблем не буде. Проблема скоріше в самих гравцях-легіонерах, які через події в Україні не хочуть тут грати. Ця проблема давно піднімалося в українському футболі, зараз вони показують своє справжнє лице – готові грати лише за гроші. Це засмучує. Але я вірю в команду. Думаю, що скоро «Арена Львів» побачить той великий «Шахтар», якого боїться вся країна.

Підготували Микола Решнюк та Наталя Шевяхова
Використані фото: shakhtar.com, sport.bigmir.net, dn.vgorode.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!