10 переваг запровадження електронного квитка у Львові

9966 8
Про запровадження у громадському транспорті Львова е-квитка говорять уже давно. Ця ідея має як своїх прихильників, так і тих, хто вважає це передчасним. На думку директора однієї з компаній-перевізників Львова «Успіх БМ» Юрія Мельника, є-квиток слід вводити якомога швидше, адже це – крок уперед для підвищення якості перевезення львів’ян та гостей міста Лева.

«Без сумніву, від такого нововведення виграє як перевізник, так і влада. І що найголовніше –  кожен пасажир львівської маршрутки», - переконаний Юрій Мельник.

Основні переваги запровадження електронного квитка у Львові:

1.Впорядкується облік усіх пасажирів. Тобто нарешті вестиметься прозорий облік пасажиропотоку та доходів у маршрутках та тролейбусах, адже кожна оплата за проїзд буде врахована системою та дозволить оптимізувати міські маршрути.

2. Буде посилено безпеку. Водії краще слідкуватимуть за дорогою, а не будуть касирами, інспекторами з пільг, тощо.

3. Це буде зручно для людей, оскільки діятимуть різноманітні системи знижок. Для маршруток будуть впроваджені різні системи лояльності.

4. Єдиний квиток діятиме на всіх маршрутах з можливістю пересадки в інші автобуси протягом певного терміну.

5. Перевізник отримуватиме кошти лише за виконану роботу – за наїжджені кілометри, що позитивно впливатиме на формування вартості проїзду.

6. При прозорій та законній системі впровадження системи є-квитка перевізник отримує можливість інвестувати та розвивати транспортну галузь Львова. Відповідно, пасажир отримуватиме послуги  вищої якості.

7. При безготівковій формі оплати за проїзд перевізник отримуватиме полегшення процедури  кредитування, тому матиме можливість оновити таксопарк. Відповідно,  пасажир отримуватиме європейські стандарти обслуговування.

8 . Оптимальне розприділення пасажиропотоків. Буде легшее вирахувати необхідну кількість машин на маршруті.

9 . Водії не  забиратимуть кошти, які отримували від  мешканців міста.  Ці  кошти підуть на розвиток  і покращення транспортної мережі  Львова.

10 . Мешканці, оплативши  певну  суму   за  місяць , зможуть   безлімітно  користувати    громадським транспортом  Львова .

Довідка:

ТОВ «Успіх БМ» обслуговує у місті Львові перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування з 1999 року. З цього часу підприємство збільшило власну матеріально- технічний склад до 157 одиниць і стало лідером пасажирських перевезень автомобільним транспортом.

«Успіх БМ» як автотранспортне підприємство на ринку міста Лева та Львівської області здійснює перевезення пасажирів 157 транспортними засобами, з яких більше половини є власністю підприємства.

На ринку праці  підприємство забезпечує робочими місцями 310 сімей, а це – більше ніж 1000  львів’ян.

Підприємство, як сумлінний платник податків, за 2013 рік сплатило до місцевого та державного бюджетів близько 2 400 тисяч грн. А за 2014 рік (без урахування останнього кварталу) – близько 2400 тисяч грн.

За інформацією «гарячої лінії» міста Львова, за останніх 3 місяці  від пасажирів не надходило жодних скарг та звернень з приводу функціонування маршрутів, які обслуговуються ТОВ «Успіх БМ».

®


Читайте також:
12 Лютого, 2015 16:07
Алекс «Розприділення»? Що це, якою мово? Автору невідоме слово «розподіл»?
Якщо по темі: це необхідно було впровадити ще 5 років тому. Але дегенерати зі «свободи», які годуються з цього корита, звісно це заблокували.
11 Лютого, 2015 10:54
Володимир Клас, дуже зручно, нарешті можна буде з сихова, на метро доїхати в центр, і потім 31_м на вокзал!! КРУТО!!!
10 Лютого, 2015 22:27
Анна Я живу в Латвії, в Ризі. і тут діє такого типу проїзд в громадському транспорті. Так це дійсно зручно, тут не буває такого безладдя як в наших маршрутках. Люди спокійно пробивають є-білети і їдять. Дані білети є різних видів, можна купити як проїздний на місяць, 20 поїздок чи 1 поїздку. В самому транспорті водієві по-барабану оплачують за проїзд чи ні, він лише слідкує за дорогою і не виконує інші обовязки. Є-талони можна купити в кіосках і деяких магазинах, вони практично на кожній зупинці є, але якщо купувати квиток в автобусі, він одразу стає в два рази дорожче. Якщо цікаво почитати, ось ссилка на громадський транспорт латвії, тут розписані всі умови, способи оплати, пільги і т.д.[***]s://[***].rigassatiksme.lv/ru/
10 Лютого, 2015 21:33
Назар Обіцяного 100 років чекають)
10 Лютого, 2015 18:33
Василь При грамотній реалізації проекту переважна більшість буде за!
10 Лютого, 2015 18:04
Богдан також простий приклад в наших сусідів...поляків: в автобусі, трамваї стоїть автомат подібно по інтерфейсу меню та кнопок до кавового. люди, які сідають, підходять до автомата і обирають собі квиток на час дії (15-20-30-40-60хв, тощо) і оплачують, отримують квиток зі штрихкодом. Все працює. Є контролери на зупинках, які заходять і перевіряють. Все працює! Транспорт чистенький, не тарахкотить, прибраний. А чому в нас не може працювати? Чому повинні їздити на засмальцованих кріслах в маршрутках, витирати верхнім одягом стіни і вікна в маршрутці? Бо вони ніби то недоотримують коштів за проїзд і немає за що покращувати сервіс? Ось будь-ласка...від е-квитка буде реальна зручність багатьом учасникам схеми транспорту, але ж власники парків навряд чи захочуть світити свої доходи.
10 Лютого, 2015 17:56
Богдан Це реально зручно. Систему карток для проїзду з різним обсягом поїздок використовували ж раніше і в трамваях, і в тролейбусах, лиш на певному примітивному рівні контролю. А тут автоматизувати процес перевірки, поставити на контроль. Знаючі люди зможуть це організувати швидко, лиш би перевізники всі захотіли. Не всі ж забажають світити свої доходи. Та й за проїзд би платили більше, а то купа пільговиків, зайців і просто дуже хитрих.
Підтримую!
10 Лютого, 2015 17:19
Василь Є й недоліки: 1) незрозумілою є зручність для пасажирів, які непостійно їздять, тільки час від часу, яким не вигідним є місячний абонемент. Особливо якщо картка чи її вміст матимуть термін дії. 2) контролювати залишок на картці складніше, ніж наявну готівку в гаманці. А це значить, що частенькими будуть ситуації, коли людина поспішаючи вже в маршрутці виявлятиме, що картка порожня. 3) у Львові багато туристів, яким потрібно лише раз чи двічі проїхатися транспортом. Як картка працюватиме при такому обмеженому використанні? Розглядати, як основну форму оплати - можливо, але чи слід її робити безальтернативною?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!