11 українських партій отримали держфінансування. Перелік

1948 0
Нова Верховна Рада вперше засідатиме 29 серпня.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) вирішило надати держфінансування 11 партіям. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Читайте також: Усе про програми партій в один клік. Експертний аналіз

Згідно з результатами позачергових парламентських виборів, державне фінансування отримають партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Голос», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Українська стратегія Гройсмана», «Партія Шарія» та Всеукраїнське об'єднання «Свобода».

Ці партії мають відкриті гривневі рахунки в банках, що є умовою НАЗК. Утім суму, яку отримуватиме кожна партія, у Нацагенції не назвали. Втім за попередніми підрахунками громадського руху «Чесно», загальний бюджет держфінансування партій у 2020 році сягатиме 565,5 мільйона гривень.

За законом фінансування з державного бюджету отримують партії, які здобули щонайменше два відсотки голосів виборців  за партійними списками. Партії отримують право на держфінансування на наступний день після першого засідання новообраної Верховної Ради. Але фактично гроші надаватимуть лише з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Львівське лобі. Хто зі Львова та області проходить до Верховної Ради

Нагадаємо, що до парламенту 9 скликання, який запрацює з 29 серпня, увійдуть п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!