12-річна Яна Степаненко пробігла на протезах п'ять кілометрів

838 0
Дівчинка планувала пробігти 2 кілометри, а вдалося пробігти п’ять.
Фото: Андрій Садовий у Facebook

Фото: Андрій Садовий у Facebook

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян, пробігла в Бостонському марафоні 5 кілометрів. Про це Tvoemisto.tv повідомила тренерка Яни Орися Данилюк.

Вона зазначила, що дівчинка планувала пробігти 2 кілометри, а вдалося пробігти п’ять. 

Нагадаємо, що Яна Степаненко втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську. На марафоні вона бігла задля того, щоби зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні. 

Йому 30 років, він із Запорізької області. Ще у 18 років пішов на військову службу за контрактом, а згодом поповнив лави Національної гвардії. Пройшов всі етапи цієї війни: АТО, ООС і, зрештою, повномасштабне вторгнення. Важкого поранення зазнав торік у вересні: уламок снаряду пошматував стегно захисника. Наразі він вже на етапі активної реабілітації і протезування.

Протягом трьох місяців у Львові дівчинку до забігу готували фізичні терапевти та тренери бігового клубу PROBIG.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!