180-річний дуб на Сихові став пам’яткою природи

3620 0
На вулиці Михайла Гориня створили об’єкт природно-заповідного фонду.
Фото:  Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

У Львові на вулиці Михайла Гориня створили об’єкт природно-заповідного фонду. Ним стала ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Сихівський дуб».

Джерело: рішення сесії Львівської обласної ради

Дерево породи «Дуб звичайний» має вже 180 років. Його висота – 12 м, а обхват стовбура – 355 см.

«Сихівський дуб є особливо цінним та одним із найстаріших у Сихівському районі м. Львова. Для збереження великовікового дерева екологи уже провели комплекс робіт, зокрема видалення сухих гілок та лікування стовбура», – зазначив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов.

Читайте також: У Львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

Нагадаємо, що відповідну ухвалу щодо надання згоди на оголошення окремого дерева ботанічною пам’яткою природи місцевого значення прийняли депутати ЛМР на пленарному засіданні ще минулого року. За ухвалу проголосувало 55 депутатів.

Зазначимо, у Львові до кінця року планують висадити майже півтори тисячі зелених насаджень. Загалом на вулицях та в парках міста висадять 940 дерев та 6238 кущів.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!