19-річного Героя зі Львівщини президент нагородив посмертно орденом

1998 0
Захисник загинув 25 січня біля Бахмута.
Умовне фото

Умовне фото

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІ ступеня посмертно Костянтина Малецького, який загинув у бою з російськими окупантами. Він був воїном 3-ї окремої штурмової бригади 2- го батальйону. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Герою присвоєно орден «За мужність» ІІ ступеня посмертно», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Костянтин Малецький навчався у Моршинській школі-ліцеї, закінчив Львівський ліцей імені Героїв Крут. Захисник загинув 25 січня 2023 року біля Бахмута, коли надавав допомогу побратиму. Йому було 19 років.

Для довідки

Орден «За мужність» I, II, III ступеня – державна нагорода України, орден, який надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!