1 січня почав діяти закон про обов’язкове відновлення сім-карти за паспортом

5409 0
При відновленні втраченої сім-карти українці повинні обов'язково надати персональні дані.
Фото: gagadget.com

Фото: gagadget.com

1 січня 2022 року в Україні почали діяти зміни до закону про електронні комунікації, які передбачають обов’язкове відновлення сім-карти з прив’язкою до паспортних даних. Про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті парламенту.

Як йдеться у документі, відновлення послуг у разі втрати електронних ідентифікаційних засобів, в тому числі сім-карти, е-сім, налаштування інтернет-роутера тощо, для анонімних чи невстановлених осіб здійснюватимуть лише при ідентифікації конкретного абонента у постачальника цих електронних послуг та при наданні персональних даних.   

Прогнозують, що зміни до закону мають підвищити захист абонентів операторів мобільного зв’язку в Україні. Крім того, це має забезпечити захист даних і персональної інформації абонентів та захистити їх від низки шахрайських схем. Пропозицію про ідентифікацію у постачальника всіх абонентів парламентарі раніше не підтримали. 

Як повідомив у коментарі «Громадському радіо»  голова підкомітету цифрової та смарт-інфраструктури, електронних комунікацій, кібербезпеки та кіберзахисту Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко, наразі депутати Верховної Ради працюють над законопроєктом №6183 про ІМЕІ-коди мобільних телефонів, пропонуючи зареєструвати в єдиній базі всі смартфони з офіційними ідентифікаторами, щоб блокувати ввезені контрабандою смартфони.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!