213 пар на Львівщині одружилися дистанційно за час повномасштабного вторгнення, – Мін'юст

1030 0
Загалом в Україні зареєстровано 3 328 дистанційних шлюбів.
Фото: Мін

Фото: Мін'юст

За час повномасштабного вторгнення рф в Україні зареєстровано 3 328 дистанційних шлюбів, з них – 213 у Львівській області, про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Урядовці нагадують, торік Кабінет міністрів спростив процедуру одруження військовослужбовців, які захищають Україну на фронті і відтоді вони мають можливість дистанційно зареєструвати шлюб.

Зокрема, постановою № 213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану» передбачено, що якщо один з наречених військовослужбовець, то на період воєнного стану державна реєстрація шлюбу може проводитись без його присутності.

З 7 березня 2022 по 15 травня 2023 відділами державної реєстрації актів цивільного стану України складено 3 328 таких актових записів про шлюб. З них, без особистої присутності одного з наречених зареєстрували 1 700 шлюбів.

На підставі актів, складених командиром (керівником) військовослужбовця одружилося 1 577 пар, а керівником закладу охорони здоров’я – 51.

Найбільше таких записів про шлюб складено відділами державної реєстрації актів цивільного стану у Києві (435), Дніпропетровській (325), Одеській (244), Львівській (213), Полтавській (187), Черкаській, Вінницькій областях (184).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!