22-річний львів'янин викрав автомобіль і спричинив смертельну ДТП

1592 0
Водій перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.
Фото: поліції

Фото: поліції

У вівторок, 3 січня, на автодорозі «Львів-Рава-Руська» 22-річний львів'янин спричинив смертельну ДТП на викраденому автомобілі.

Джерело: Національна поліція у Львівській області у Facebook

Дорожньо-транспортна пригода сталась близько 6:40 у селищі Куликів Львівського району. 22-річний львів’янин, керуючи автомобілем «Хундай Соната», виїхав на смугу зустрічного руху, далі – на зупинку громадського транспорту, де скоїв наїзд на місцевого мешканця віком 55 років. Після цього легковик зіткнувся з автопоїздом «Сканія», запаркованим на узбіччі. Пішохід, на якого було скоєно наїзд, від отриманих травм помер на місці події. Правоохоронці встановили, що водій «Сонати» перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Транспортний засіб він викрав на площі Вічевій у Львові близько п’ятої години ранку.

Читайте також: На об'їзній дорозі Львова трапилося ДТП з автопоїздом. Є загиблий

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Окрім того, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Водій авто затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Автомобіль, яким було скоєно наїзд, поліцейські вилучили на арештмайданчик.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!