У відпочинковому комплексі на Львівщині отруїлись 23 дітей. Оновлено

809 0
Спалах трапився в одному із відпочинково-оздоровчих комплексів Львівщини.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

У середу, 26 червня, 23 дітей госпіталізували до лікарень з гострою кишковою інфекцією. Про це повідомила пресслужба Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

Як повідомили Tvoemisto.tv у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, йдеться про дітей 9-16 років, які отруїлись у одному з відпочинково оздоровчих комплексів Львівщини. 

Наразі 19 хворих перебуває на стаціонарному лікуванні у Сколівській центральній лікарні, ще 4 – в Стрийській міській об’єднаній лікарні. Стан усіх потерпілих середньої важкості.

Читайте також: Небезпека навколо нас. Як захистити дітей від кишкових інфекцій

Оновлено

Як зазначили у Львівській облраді, масове отруєння дітей сталося на комунальній туристичній базі «Карпати», що у с. Кам’янка. Дирекція обласного центру краєзнавства та туризму учнівської молоді повідомляє, що база була орендована для проведення приватних таборів.

Приватні табори «Forest Land» та «Гірські пригоди», організовані благодійним фондом Начального Пластуна Любомира Романкова, орендували базу за договором від 11 червня 2024 року. Відповідно до умов договору, відповідальність за життя, здоров’я дітей і медичне обслуговування покладається на організаторів таборів.

Директор центру краєзнавства Юрій Ткаченко уточнив, що постраждалі діти були госпіталізовані саме з приватного табору, що орендує приміщення бази.

Нагадаємо, що з потеплінням зростає кількість випадків гострих кишкових інфекцій серед населення області. Детальніше про те, які показники на Львівщині, як вберегтись, та що не варто їсти влітку – за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!