27% укриттів Львівщини є непридатними для захисту громадян

852 0
На Львівщині, як і у Львові, провели рейди укриттями.
Фото умовне

Фото умовне

На вихідних завершилась перевірка укриттів на Львівщині, за результатами якої 2129 з 7901 укриттів виявилися в неналежному стані. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДСНС у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Олександр Оношко під час брифінгу в ЛОВА 6 червня. 

«Протягом суботи-неділі ми перевірили 7901 об’єкт, з яких 2129 об’єктів, що складає 27%, є неготовими. З них 1369 виявилися зачиненими. Проблема полягала в тому, що мешканці будинків не знали, де є укриття, не знали, де взяти ключ і хто відповідальний за нього», – пояснює він.

Читайте також: Львів готується приймати евакуйованих через підрив Каховської ГЕС

Також повідомили, що в п’ятницю, 2 червня, РНБО Львівської області прийняла рішення, відповідно до якого захисні споруди повинні працювати цілодобово та бути готовими до прийому людей. Проте це рішення не стосується укриттів, що розташовані на об’єктах з обмеженим доступом, зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Годик. 

Нагадаємо, що протягом вихідних, 3 та 4 червня, у Львові, згідно з наказом президента, проводили рейди укриттями. Загалом в місті перевірили 6011 сховищ. Детальніше за посиланням 

Володимир Федорович 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!