28 безкоштовних можливостей цієї осені

4563 0
Сучасній молоді, яка прагне розвиватися, просто неможливо залишатися на місці. Пропонуємо перелік стипендій та грантів у різних сферах, конкурсів для журналістів та фотографів, програм розвитку проектів та ідей, які безкоштовно відкриють українцям вікно у світ.
Фото: .studying-in-germany.org

Фото: .studying-in-germany.org

Стипендії та гранти

Web Residency Call 3 Suprainfinit: l’Avenir Redux – німецький мікро-грант в розмірі $500 для підтримки реалізації проекту.Кращі матеріали будуть опубліковані на Schlosspost.  Дедлайн: 21 жовтня.

Echoing Green Fellowship – міжнародна стипендіальна програма для молодих лідерів і соціальних підприємців для розвитку своїх ідей. Організатори також обіцяють менторський супровід та створення мережі однодумців для підтримки й зростання нових організацій. Дедлайн: 25 жовтня.

Wias International Research Fellowships in Critical Digital and Social Media Studies 2017 – стипендія для докторів наук на три місяці дослідження цифрових та соціальних медіа у Лондоні, Великобританія. Дедлайн: 28 жовтня.

Adobe Research Fellowship – міжнародна стипендіальна програма для розвитку ідей в галузі комп’ютерних технологій (візуалізація, аудіо, комп’ютерна графіка, мови програмування, взаємодія людини і техніки тощо). У програму входить одноразова сплата стипендії, надання ментора для дослідження, стажування в компанії «Adobe». Дедлайн: 31 жовтня.

Nationall Scholarship Programme of the Slovak Republic  грант на навчання та стажування на літній семестр 2016-2017 н.р. у Братиславі, Словаччина. Програма підтримує навчальну, дослідницьку, вчительську та мистецьку діяльність іноземних студентів, докторів наук, викладачів ВНЗ, науковців та художників.  Дедлайн: 31 жовтня.

Transform Together Scholarships  грант на 50-відсоткове покриття коштів на рік навчання у Великій Британії для студентів із спеціальностями MBA, міжнародні заходи та менеджмент конференцій, викладання англійської як іноземної, технічна архітектура, дизайн, харчова промисловість, фізіотерапія, бізнес-менеджмент спорту. Дедлайн: 1 листопада.

Facebook Fellowship Program – американська стипендіальна програма для студентів-аспірантів, які бажають отримати ступінь доктора наук і проводять дослідження на одну з тем з комп’ютерних технологій (повний перелік подано на офіційному сайті). Дедлайн: 1 листопада.

Fulbright Research and Development Program  стипендія на стажування в США протягом 6-9 місяців для викладачів ВНЗ, співробітників науково-дослідних установ, журналістів, фахівців з бібліотечної, музейної та архівної справи, спеціалістів у сфері управління культурою, працівників громадських організацій. Дедлайн: 1 листопада.

Reagan-Fascell Democracy Fellowship  американська стипендіальна програма для фахівців в галузі демократії та прав людини, професорів коледжів і університетів, дослідників, журналістів. Дедлайн: 1 листопада.

Chevening Scholarships – стипендія для навчання на магістерській програмі протягом одного року у Великій Британії. Пропонується молодим лідерам України, які у майбутньому впливатимуть на формування громадської думки. Дедлайн: 8 листопада.

Дослідження у Fabrica  стипендія на програму з можливістю дослідження для програмістів, архітекторів, графічних дизайнерів, музикантів, письменників, режисерів, фотографів, журналістів, ілюстраторів, аніматорів. Організатори обіцяють 1 рік навчання у Італії (м. Тревізо). Дедлайн: подаватися можна протягом року.

Журналістам та письменникам

Global Media Competition  конкурс опублікованих статей або відео/мультимедіа на тему «Ламаючи стереотипи з трудової міграції». Відбудеться у Женеві, Швейцарія. Дедлайн: 21 жовтня

Школа міжнародної журналістики від УКУ і MYMEDIA  дводенна міжнародна Школа журналістики на тему “Виклики декомунізації”: декомунізація та історична пам’ять на пострадянському просторі та в країнах колишнього соцтабору. Дедлайн: 23 жовтня.

Essay Competition “The Impact of IT-innovations on Educational Process” – конкурс есе англійською мовою на тему «Вплив IT інновацій на освітній процес». Дедлайн: 25 жовтня.

Академія практичної журналістики ім. Марка Твена  двомісячний курс з роботи в онлайн-виданнях та маркетингу в соціальних мережах. Дедлайн: 26 жовтня.

Tech Today Awards  всеукраїнський конкурс статей про українську науку та інновації. Дедлайн: 31 жовтня.

Всеукраїнський літературний конкурс "Витоки” – літературний конкурс для молоді в номінаціях: поезія, проза, фентезі, літературознавство і літературна критика, твори для дітей, сценарій фільму чи вистави. Дедлайн: 31 жовтня.

Berkeley Undergraduate Prize for Architectural Design Excellence  конкурс есе англійською мовою на 500 слів на тему “Architecture Reveals Communities” («Громада розкривається через архітектуру»).  Дедлайн: 1 листопада

Фото- та відеоконкурси

Commons: Science Photo Competition 2016 in Ukraine  міжнародний конкурс наукових фотографій. Дедлайн: 28 жовтня.

Go for Green-Go Short Film Contest  міжнародний конкурс короткометражних фільмів, орієнтованих на сільське господарство, циркулярну економіку та вигоди природи Європи. Дедлайн: 31 жовтня.

Програми для молодих лідерів  

Jeanne Sauvé Public Leadership Program  програма розвитку лідерського потенціалу. Тема цьогорічної програми – “Public Leadership for Culturally Diverse Societies: The Inclusion Imperative” («Публічне лідерство для соціумів різних культур»). Відбудеться у Монреалі, Канада. Дедлайн: 21 жовтня.

The World Summit Youth Award  міжнародний конкурс для молодих підприємців і творців цифрового контенту на одну з зазначених тем: Боротьба з бідністю, голодом і хворобами, Освіта для всіх, Влада жінкам, Створи свою культуру, Охороняй навколишнє середовище, Добивайся правди. Дедлайн: 30 жовтня.

Можливості для розвитку проектів та ідей 

 The Schindler Global Award Competition  бразилійський конкурс з урбан-дизайну на тему “Transforming the urban core: Urban design for coexistence”. Потрібно розробити цілісну відповідь на конкретні проблеми, використовуючи чітку спрямованість і попередні дослідження. Дедлайн: 30 жовтня.

Imagine your future. Make your dreams real  конкурс архітектурних проектів в трьох категоріях на вибір: «Інновації і архітектура для моря», «Інновації та архітектура для космосу» і «Архітектура та підвищення рівня моря». Дедлайн: 31 жовтня.

H&M Foundation Global Change Award  швейцарський конкурс ідей, як зробити моду циклічною і захистити нашу планету.  Дедлайн: 31 жовтня.

Agro Challenge 2017  всеукраїнський конкурс інноваційних та технологічних проектів у агросфері. Дедлайн: 1 листопада.

Лейпцизька премія інтегрованого розвитку в Україні  конкурс проектів інтегрованого урбаністичного розвитку міст в Україні, які були втілені у співпраці з міськими адміністраціями, громадськими ініціативами та іншими партнерами, які збалансовують екологічну, соціальну та економічну складову міського розвитку і можуть слугувати прикладом для інших українських міст. Дедлайн: 4 листопада.

World Bank Big Data Innovation Challenge  всесвітній конкурс проектів, рішень і прототипів, які стосуються питань, пов’язаних зі зміною клімату, оцінювання проводитиметься в двох областях: 1) продукти харчування: продовольча безпека і харчування; і 2) пейзажі: лісове господарство і водозбірні басейни. Дедлайн: 9 листопада.

За матеріалами Inspired.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!