40% українців не хочуть навіть безкоштовно вакцинуватися від Covid-19. Опитування

2188 0
Якщо вакцина буде платною, охочих зробити щеплення ще менше – 35%.
Фото: freepik

Фото: freepik

55% українців готові зробити щеплення від коронавірусної інфекції, якщо вакцина буде безкоштовною, натомість 40% – не готові. Такі результати опитування оприлюднила Соціологічна група Рейтинг.

Водночас, якщо вакцина буде платною, охочих зробити щеплення менше – 35%, а 57% не будуть робити її у такому випадку. Прихильників безкоштовного вакцинування від коронавірусу більше серед осіб старшого віку, мешканців сіл, а платного – серед молоді і жителів Києва.

Читайте також: «Забезпечені усім необхідним»? Чи вистачить в Україні коштів на вакцину та лікування ковідних хворих 

Загалом 45% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом. 30% вважають їх надто м’якими, 11% – навпаки надто жорсткими. За два тижні дещо зросла кількість тих, хто вважає дії влади надто м’якими.

Водночас, підтримка запровадження «жорсткого карантину» (локдауну) зросла з 36 до 42%. (кількість противників зменшилась з 61 до 55%). Аналогічно, зросла кількість респондентів (з 55 до 58%), які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться. При цьому, 58% підтримують введення локдауну на новорічні свята (40% - проти цього).

Опитування проводили 28-30 листопада 2020 року серед українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитали 2500 респондентів методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,0%. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!