45 країн відкрили свої кордони для України. Куди можна поїхати

2431 0
Водночас закрився для українців Туніс.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Свої кордони для громадян України відкрили повністю чи з певними умовами вже 45 країн світу. Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зокрема, кордони відкрив Казахстан і три африканські країни: Судан, Сьєрра-Леоне та Руанда, однак закрився для українців Туніс.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Відкритими надалі залишаються кордони Болгарії, Словенії, Мальдівів, Північної Македонії, Албанії, Чорногорії, США, Великої Британії, Туреччини, Єгипету, Білорусі, Афганістану, Уругваю, Домініканської республіки та інші.

У Міністерстві нагадують, що перед поїздкою слід вивчити правила перетину кордону тої чи іншої країни. Це можна зробити на інтерактивній карті українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн. Водночас ЄС до середини серпня продовжив заборону на в’їзд українцям з туристичною метою до Шенгенської зони. Натомість полетіти в Європу можна за певних умов, зокрема на навчання чи роботу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!