4 переваги грудного вигодовування: інфографіка

8094 0
До 7 серпня у Львові триває «Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування». Пропонуємо дізнатися, чим корисне ГВ для мами та малюка, а також як відновити достатню кількість молока та коли починати підгодовувати дитину.
Львівська група підтримки ГВ

Львівська група підтримки ГВ

1. Грудне вигодовування – це фундамент для здоров`я малюка. Грудне молоко є унікальним, індивідуальним, незамінним і єдиним продуктом харчування новонародженої дитини. Грудне молоко — це жива субстанція, створена тільки для однієї конкретної дитини, яка постійно змінюється залежно від її потреб. Грудне молоко не можна замінити ніяким іншим продуктом.

2. Молоко матері є найбільш якісним і безпечним продуктом для дитини в перші 6 місяців життя. Дитина віком до шести місяців повинна отримувати тільки грудне молоко, немає фізіологічної потреби у введенні в її раціон додаткової рідини у вигляді води, чаїв (чорного, зеленого або трав’яного), соків, відварів тощо.

3. Діти на грудному вигодовуванні рідше хворіють на інфекційні та алергійні хвороби, мають менший ризик розвитку отиту, діареї, синдрому раптової смерті, а у старшому віці – бронхіальної астми, ожиріння, мають кращі показники розумового розвитку.

Читайте також: Грудне вигодовування дітей: 7 порад фахівців

4. Окрім користі для малюка, матері, які вигодовують виключно грудним молоком мають менше шансів завагітніти протягом перших шести місяців після народження дитини; вони швидше одужують після пологів і повертаються до своєї ваги, яку мали до вагітності. Факти показують, що ці матері не так схильні до післяпологової депресії і менше ризикують захворіти на рак яєчників та грудей у майбутньому.

Нагадаємо, Львівська група підтримки ГВ (грудного вигодовування - ред.) організувала фотоконкурс з метою привернути увагу мам до грудного вигодовування немовлят. Переможцем конкурсу стала Катерина Рожанська.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив ці інформаційні плакати для того, щоб показати пояснити важливість і користь грудного вигодовування. Організація закликає усіх розповісти, роздрукувати, розклеїти, передати знайомими, максимально поширити ці постери, щоб якомога більше батьків дізналися.

Джерело: Unicef Ukraine

Підготувала Ірина Матвіїшин


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!