Політична реклама

Цього року вакцина проти грипу коштуватиме від 44 до 80 грн

1554 0
На Львівщину вже завезли перші партії протидії від вірусів грипу. До кінця місяця вакцину продаватимуть у кожній аптеці міста. Вакцинування експерти радять починати вже. Цього року антигрипозне щеплення коштуватиме від 44 до 80 гривень.

За словами медичного експерту Дитячого фонду ООН Катерини Булавінової, (ЮНІСЕФ), цього року в Україні очікується три штами вірусу грипу: грип В, грип АН3N2, AH1N1.

"Все, що входить до складу вакцин (від грипу) відповідає тим штамам, що будуть циркулювати в країні. Тобто ці вакцини, що є в наявності, будуть ефективними", - наголосила К.Булавінова.

За словами медика, вакцинацію проти грипу рекомендовано робити за 2-3 тижні до початку епідемії, але цілком можливо робити щеплення і протягом усього епідеміологічного періоду.

Федір Лапій, головний дитячій імунолог м.Києва повідомив, що діти найчастіше хворіють на грип і частіше, ніж дорослі, страждають від ускладнень після хвороби.

За його словами, уберегтися від тяжких наслідках можливо за допомогою щеплення.

УНН публікують такі ціни протигрипозних вакцин:
 

Ваксігрип (Санофі Пастер) - 44,25 грн;

Гриппол (Іммуноген Україна) - 51,45 грн;

Інфлувак (ЮЛГ) - 79,90 грн;

Флюарикс (Глаксо Фарамсьютикал) - 70,86 грн;

Інфлексал (Berna Biotech) - 78,8 грн.

Безкоштовно цього року вакцинуватимуть медиків, що безпосередньо контактуватимуть з хворими. А також людей із хронічними захворюваннями дихальних шляхів, вагітних жінок та персонал, який розвозить їжу та воду.

У державних поліклініках працюватимуть кабінети щеплень, де можна буде купити вакцину і зробити укол. 

Нагадаємо, першу хвилю підйому гострих респіраторних захворювань медики прогнозують на середину грудня. Спалах грипу, на думку начальника відділу профілактики інфекційних захворювань МОЗ України Костянтина Легези - варто очікувати на початку 2012 року. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!