55-річну лазню на УПА у Львові перероблять. Що там буде

2873 0
У приміщенні планують надавати реабілітаційні послуги.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові приміщення лазні на вулиці Героїв УПА, 35 в серпні передали для постійного користування КНП «Львівське ТМО 2». Тепер там Центр здоров’я «Бадьорість» і планують влаштувати реабілітаційний центр зі збереженням комунальної лазні. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Другого ТМО Андрій Миськів.

Друге ТМО спеціалізується на плановому лікуванні, реабілітації та паліативній допомозі. Первинна медична допомога – це насамперед профілактика захворювань. Тому тут планують надавати реабілітаційні послуги. Для профілактики захворювань організують масаж, лікувальну фізкультуру та дієтотерапію. Для реабілітації людей із захворюваннями легеневої системи або опорно-рухового апарату планують влаштувати душ шарко і сольові кімнати.

Читайте також: «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазнею Львова 

«Тут є паролікування. Лазня – це нетрадиційна або ж недоказова медицина, але люди цьому довіряють. Це і є профілактика, тому, ймовірно, лазню й передали Другому ТМО», – пояснює Андрій Миськів.

Наразі проєкт на етапі розроблення проєктно-кошторисної документації та підготовчих робіт. Ця будівля має понад 2000 тисячі метрів квадратних. Ремонт розпочнуть у приміщеннях, які не функціонують. У них будуть масажні й оглядові кабінети, фізіотерапія та лікувальна фізкультура, а також індивідуальні парильні. До кінця року планують виконати 30% робіт.

«Під час війни, звісно, є інші пріоритети, але ми рухаємося до мети. Це справді єдина комунальна лазня, яка залишилася. Ми знаємо, як її люблять містяни, і хочемо її зберегти, навіть покращити. Треба ремонтувати простір так, аби не зачиняти його», – вважає керівник Другого ТМО.

Читайте також: Львів медичний. Як у місті реформують заклади охорони здоров'я

Зазначимо, унаслідок повномасштабного вторгнення росії Львів став реабілітаційним хабом для поранених військових. Наразі в місті вже є кілька потужних закладів, як-от «Незламні» та «Superhumans», однак і Центр здоров’я «Бадьорість» може стати одним із таких. Чимало відвідувачів ходять сюди саме через позитивний ефект паролікування, відновлення організму після різних травм. Водночас керівництво планує додати інші помічні водні процедури. Якщо створити тут необхідні умови й додати інші реабілітаційні послуги, то згаданий центр міг би допомагати пораненим військовим у відновленні.

Детальніше про те, що буде з останньою комунальною лазнею у Львові та до чого готові вдатися постійні відвідувачі, якщо її не збережуть – читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!