55-річний львів’янин зійшов на Еверест

2018 0
Чоловік піднявся на гору вночі, що буває дуже рідко.
Фото: Управління молоді і спорту Львівської ОДА

Фото: Управління молоді і спорту Львівської ОДА

55-річний мешканець Львова Ігор Яськевич підкорив найвищу вершину у світі – Еверест. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА. 

Чоловіку вдалося підкорити Еверест з другої спроби 24 травня вночі о 02:35 год, що практикують дуже рідко. 

«Під час першої спроби 23 травня на пів дорозі виявилося, що кисневі балони Ігоря недозаправлені наполовину, тому львів’янину довелось підніматись на вершину з другої спроби впродовж доби», – кажуть в управлінні. 

Ігор Яськевич є кандидатом фізико-математичних наук, підприємцем, плавцем і вихованцем чемпіона світу з плавання Григорія Прокопенка. Чоловік також є учасником руху «Мастерс» з плавання. 

Читайте також: У Львові 32-річний чоловік став донором для трьох людей. Фото

Нагадаємо, що вперше піднявся на гору Еверест львів'янин Роман Городечний у травні 2018 року. Загалом на найвищій вершині побувало 30 українців, які здійснили 36 успішних сходжень. 

Додамо, що гора Еверест або Джомолунгма розташована у Гімалаях, на кордоні Непалу і Китаю. Її висота становить 8848,86 метри над рівнем моря, і вона вважається найвищою вершиною земної кулі.

Фото управління молоді та спорту Львівської ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!