5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити. Повна програма

18418 0
З 11 до 13 липня у Львові проходитиме вже традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», під час якого вночі храми, музеї та інші культурні й духовні заклади відкриють свої двері для відвідувачів. Протягом трьох ночей на львів’ян та гостей міста чекатимуть понад 100 заходів. Це ексклюзивні екскурсії, відвідини досі закритих пам’яток та багато іншого.
Фото: meria.sumy.ua

Фото: meria.sumy.ua

Tvoemisto.tv обрало 5 найцікавіших подій, які точно не можна пропустити під час «Ночі у Львові».

1. Екскурсія ексклюзивними дахами «Львів – ближче НЕБА». Триватиме 11-13 липня, з 20:30 до 21:00.

Місце зустрічі – площа Ринок, 16. Вартість: попередній продаж квитків - 55 грн/особи, перед початком туру – 75 грн/особи.

Попередня реєстрація та продаж квитків: офіс «Кумпель-тур», пл. Ринок, 16, 2 поверх, тел: 098 45 35 887.

2. Екскурсія для хіпстерів. П’ятниця, 11 липня, початок о 21:00. Організатори закликають: «Бери свій ґаджет, встановлюй безкоштовний додаток Historypin і приходь на пл. Ринок. Екскурсію проведе відомий львовознавець Ілько Лемко».

Збір: пл. Ринок, 1, біля Чудо-поїзда. Вхід вільний.

Попередня реєстрація на www.lviv.travel.

3. Вперше нічна екскурсія найстарішими церквами Львова «Княжий Львів». У п’ятницю та суботу, 11 та 12 липня, з 21:00-21:30. Заплановано відвідати храм Всіх Святих (костел Бенедиктинок), церкву Марії Сніжної, храм Івана Хрестителя, церкву св. Миколая, монастир св. Онуфрія, храм св. Параскеви-П’ятниці.

Початок екскурсії від Лялькового театру, пл. Д. Галицького, 1.

Вартість: 15 грн.

4. Вперше екскурсія в бібліотеку монастиря Св. Онуфрія «Скарби монастирської бібліотеки». Початок у п’ятницю, 11 липня, о 22:00.

Де: монастир Св. Онуфрія, вул. Б.Хмельницького,36.

Вхід вільний.

Попередня реєстрація на www.lviv.travel.

5. Ексклюзивна вистава в Таємній Аптеці з акторами від Майстерні «Мистецький простір». Проходитимуть 11-13 липня: о 21:00, 22:00, 23:00 та опівночі.

Де: пл. Соборна, 1, поблизу пам’ятника Данилу Галицькому. Музей «Таємна аптека».

Вартість: 35 грн.

«Ніч у Львові» стартує у п’ятницю, 11 липня, о 19:30 на площі Ринок. Відкривати проект «Ніч у Львові» буде флеш-моб, під час якого люди викладуть слово «мир» та запустять у небо повітряні кульки, а далі на усіх присутніх чекатиме постановка «Спогади ватри» від балету «Життя».

Цього року організатори вирішили показати духовний та сакральний Львів. Вперше буде екскурсія Митрополичими палатами в соборі св. Юра. «Ми думаємо, що це буде відбуватися в двох аспектах. Перший аспект – це молитовний, передбачена коротка молитва за Україну, що дуже важливо в такий непростий час для нашої держави. Другий аспект – огляд інтер`єру Митрополичих палат, а також буде надана можливість вийти на балкон, щоб подивитись на вечірній Львів. Особливістю екскурсії є можливість відвідати палату, в якій зупинявся Іван Павло ІІ під час візиту у Львів у 2001 році, яка зберегла свій вигляд з часу перебування отця», – розповів отець Володимир Ониськів, економ Львівської архиєпархії УГКЦ.

В музеях міста гратиме класична музика, тож знайомитись з пам’ятками історії можна буде під твори світової класики. Також цьогорічною новинкою стане зустріч сонця на Лисій горі з гуртом «Перекоти поле», на яку можна буде дістатись разом з велоекскурсією», – каже керівник відділу промоції міста Марта Іванишин.

Працюватимуть музей Івана Франка, музей Михайла Грушевського, у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького гратимуть свої твори квартет «Fagottissimo» та віртуози Львова. Традиційно в музеї Соломії Крушельницької будуть інтерактивні екскурсії.

В дворику Ратуші вперше буде презентовано нічне дійство «Легенди гір» від театру тіней «ДИВ» та віртуозів Львова. Також цього року до акції вперше долучився Шевченківський гай, який організував свою програму. Загальна програма заходів є на сайті lviv.travel, де кожен зможе зареєструватись та спланувати свій маршрут під час проекту.

«Щоб зробити екскурсії цікавішими, ми додали трохи містики та театралізованого дійства. Для відвідування екскурсії треба зареєструватись або за телефонами, які є на нашому сайті, або в касі музею», – розповів заступник директора Музею народної архітектури та побуту Євген Червоний.

Зорієнтуватися в різноманітті заходів і не пропустити цікавого відвідувачам фестивалю допоможуть 70 волонтерів – в них можна буде отримати програму заходів і карту міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!