5% шкіл у Києві навчатимуться виключно онлайн

1522 0
Станом на сьогодні бажання вчитися офлайн виявили 132 тисячі школярів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві у 22 школах з 421 навчання проходитиме виключно у форматі онлайн. У решті шкіл - працюватимуть у змішаному форматі навчання – як очному, так і онлайн. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

«Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями – стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб», – сказав Кличко.

За його словами, також навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці окупантами цієї весни. В школі ще триває ремонт.

Читайте також: Медогляд учнів та вчителів перед школою. Яких лікарів та кому варто обійти

Він запевнив, що всі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це – 132 тисячі школярів.

Додамо, що у деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходимуть до укриттів, що розташовані поруч, у кроковій доступності – в школах по сусідству, метрополітені.

Загалом у Києві перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% – в інших регіонах України. Понад 4 тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. 

Нагадаємо, столична влада дозволила працювати в очному режимі в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття – в кроковій доступності.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!