5 ТED-відео про те, як знайти свою мету в житті

5534 0
«TED» – це неприбуткова організація, яка присвячена розповсюдженню ідей, зазвичай, у короткій формі сильних промов, які тривають не більше 18 хвилин. Пропонуємо список відео, які допоможуть зрозуміти своє покликання.
Фото: ted.com

Фото: ted.com

Як подивитися?

Щоб переглянути відео з українськими субтитрами перейдіть за посиланням і відкрийте відео, натиснувши кнопку «play». У правому нижньому кутку натисніть «subtitles» і в списку знайдіть українську мову. Дочекайтеся завантаження субтитрів і насолоджуйтеся промовою.

Як знайти свою мету в житті?

Емілі Вепнік «Чому дехто з нас не має справжнього покликання?»

Чим ви хочете займатися, коли подорослішаєте? Якщо ви не можете назвати одну річ, якою хотіли б займатися все своє життя, ви не одні. У цьому відео письменниця, веб-дизайнер, режисер, підприємець і лайф-тренер Емілі Вепнік описує людей, яких вона називає «багатопотенціальними» - людей, які мають цілу низку інтересів і професій протягом життя. Чи ви не один з них?

Боніфас Мвангі «День, коли я залишився сам»

Фотограф Боніфас Мвангі хотів протестувати проти корупції у своїй Батьківщині – Кенії. Отже, він придумав план: разом зі своїми друзями стояти й переривати запитаннями оратора під час масового збору. Але коли прийшов момент...він залишився сам. Боніфас розповідає, що те, що сталося потім, показало йому, ким він насправді є. Адже як каже фотограф: «У житті є два найважливіших дні: перший, коли ти народився і другий, коли зрозумів, для чого».

Скот Дінсморт «Як знайти роботу, яку полюбиш»

Скот Дінсморт звільнився з роботи, яка робила його нещасним, і провів наступні чотири роки роздумуючи, як знайти професію, що даруватиме радість і матиме значення. У цьому оманливо простому відео він ділиться тим, чого навчився, і розповідає, як знайти те, що має для тебе значення, і розпочати цим займатися. Скот Дінсморт започаткував онлайн-платформу «Live Your Legend», яка об’єднує людей всього світу у пошуках своєї пристрасті.

Емі Парді «Живучи поза межами»

Коли їй було 19, Емі Парді втратила обидві ноги нижче колін. Зараз вона – професійний сноубордист і гідний конкурент у «Танцях із зірками»! У цьому сильному відео дівчина розкаже, як черпати натхнення з життєвих труднощів.

Ларі Сміт «Чому ви не отримаєте розкішну кар’єру»

 Ларі Сміт, професор економіки й відомий оратор, активіст молодіжного лідерства, у своєму відео безжалісно критикує всі абсурдні виправдання, які придумують люди, коли їм не вдається досягти своєї пристрасті й мети.

За матеріалами: ted.com

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!