5 тез Яніки Мерило про перспективи е-врядування у Львові

2334 0
Сьогодні, 15 червня, Tvoemisto.tv поспілкувалось із Янікою Мерило, заступником директора департаменту розвитку, начальником управління міжвідомчої координації. Розмовляли на тему переваг е-врядування. Пропонуємо вам 5 тез про особливості його запровадження у Львові.
фото: theinsider.com.ua

фото: theinsider.com.ua

1. Сьогодні перспективною є програма «Brain Basket», що має на меті навчити 100 тисяч айтішників за 5 років. Ми вже навчили кілька сотень  людей на базі волонтерів. Тобто просто зібрали тих, хто вміє користуватись комп’ютером і стане навчати вчителів, а ті – своїх учнів.

2. Я думаю, що ми не переконаємо абсолютно всіх у тому, що сервіс за допомогою комп’ютерів зручніший. На рівні користувачів-пенсіонерів має бути можливість отримати все і на паперах, і в електронному вигляді.

3. Чим вищий рівень електронного врядування, тим нижчий рівень корупції. Ти не спілкуєшся з чиновниками, а отже, в тебе нема можливості дати/взяти хабаря.

4. В Україні набагато вищий рівень захисту інформаційних систем, ніж в багатьох країнах. Якщо НАТО робить опис за 3 місяці, в Україні потрібно робити 9. В нас такий рівень захисту, що це навіть гальмує деякі іновації.

5. Ціль електронного врядування – ефективність, зменшення корупції  і автоматизація. Ті послуги, які ми будемо сьогодні висувати – це і є перший крок: ми створюємо електронну ідентифікацію, через яку можна надавати допомогу. Раніше  не було можливо зробити навіть це. Думаю, що наступні послуги можна буде отримати швидше.

Записала Вікторія Петрик

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!